ΚΙΝΑΛ: Νίκη Ανδρουλάκη με 67,8%. Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις μετά την εκλογή του.

Νέος πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης από σήμερα στις έντεκα το πρωί το κόμμα, μετά τη θριαμβευτική του νίκη με 67,8%.

Μετά από την τελετή παράδοσης-παραλαβής και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, αρχίζει στην πραγματικότητα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, η ‘νέα σελίδα’ του κόμματος, όπως ο ίδιος διαμήνυσε χθες στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής και έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει αυτή του τη θέση οπότε μένει να δούμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. Μεταξύ των επικρατέστερων ονομάτων για τη θέση του προέδρου της ΚΟ αυτή την ώρα είναι αυτά των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, όπως επιλέχθηκαν από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

  Ο Μιχάλης Κατρίνης, νέος σε ηλικία και με θετική πορεία ως τώρα στη Βουλή, θεωρείται ότι υπηρετεί την ανάγκη για ανανέωση που έχει εκφράσει εξ αρχής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Σκανδαλίδης, μεγαλύτερος σε ηλικία κοινοβουλευτικός, αλλά και πιο έμπειρος, θεωρείται ότι υπηρετεί την ενότητα. Μένει να φανεί ποιος θα επικρατήσει τελικά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η θέση θα συναποφασιστεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αμέσως μετά, σειρά έχει ο ορισμός κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και η πρόταση για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα ο ‘παπανδρεϊκός’ Βασίλης Κεγκέρογλου. Σε αυτές τις θέσεις αναμένεται η αξιοποίηση είτε βουλευτών που στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη, είτε άλλων που στάθηκαν στο πλευρό συνυποψηφίων του.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη τάχθηκε εξ αρχής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επίσης νέος σε ηλικία βουλευτής, ενώ την υποψηφιότητά του στήριξαν ακόμα ο Γιώργος Φραγγίδης, η Ευαγγελία Λιακούλη, ο Δημήτρης Μπιάγκης και ο Απόστολος Πάνας. Τον Ανδρέα Λοβέρδο, που έκανε δήλωση στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη στον ΄β γύρο στήριξαν βουλευτές όπως η νέα σε ηλικία Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και η Χαρά Κεφαλίδου, ενώ κάποιου είδους ‘άνοιγμα’ αναμένεται και προς το ‘στρατόπεδο’ Παπανδρέου, πιθανότατα στο πρόσωπο του Γιώργου Αρβανιτίδη.

Στα επόμενα βήματα του νέου προέδρου θα πρέπει να θεωρείται και η σύγκληση του συνεδρίου του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο, πλην όμως μπορεί να πάρει μία μικρή αναβολή, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ποντάρει πολλά στην αυτοοργάνωση του κόμματος και την συγκρότηση ξανά των οργανώσεών του στη βάση, με τον ίδιο μάλιστα να προγραμματίζει νέο κύκλο επισκέψεών του ανά την επικράτεια.  Σε κάθε περίπτωση, μείζον ζήτημα του συνεδρίου θα είναι η ονομασία του κόμματος, με τα δεδομένα μέχρι σήμερα να μιλούν για εισήγηση του νέου προέδρου υπέρ μία σύνθετης ονομασίας. Οι συνεχείς αναφορές, δε, του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη στο τέλος τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου των εκλογών, παραπέμπουν σε μία πρόταση σαν αυτή, του «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη», που μένει όμως ακόμα να αποδειχθεί, καθώς ο χρόνος που μεσολαβεί ως το συνέδριο θα είναι πυκνός πολιτικά.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Πέμπτη, αυτή την φορά ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να μετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να ‘συστηθεί’ στους ομολόγους του των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, ενώ εκεί θα ‘συναντήσει’ και τον Αλέξη Τσίπρα, που μετέχει στις εργασίες με τον ρόλο του παρατηρητή, κάτι που ουδέποτε είδαν με καλό μάτι στην Χαριλάου Τρικούπη

Πηγή: real.gr

Exit mobile version