Κατερίνη: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις δικηγόρου μετά από εκταφή νεκρού. Δηλώθηκε «νεκρός από κόβιντ»(βίντεο)!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης της οικογένειας ο θάνατος προήλθε από ιατρικό λάθος

Εκταφή 79αχρονου άντρα που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης με κορωνοϊό και πέθανε έπειτα από μερικές ημέρες, ζήτησε η οικογένεια θανόντος.

Δημοσιογράφος 1: Εκταφή 79αχρονου άντρα που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης με κορωνοϊό και πέθανε έπειτα από μερικές ημέρες, ζήτησε η οικογένεια του θανόντος, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, κυρίου Νίκου Διαλυνά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης της οικογένειας ο θάνατος προήλθε από ιατρικό λάθος. Ιατρικά λάθη κατά καιρούς συμβαίνουν. Είναι ένα θέμα το οποίο θα γίνει έρευνα, έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα και είναι κάτι το οποίο μένει να το διαπιστώσουμε. Αυτό που μας κάνει εντύπωση, ή αυτό που μου κάνει εμένα προσωπικά εντύπωση είναι η εκταφή και η νεκροψία / νεκροτομή σε έναν άνθρωπο ο οποίος νόσησε από κόβιντ.

Δημοσιογράφος 2: Άρα δηλώθηκε και «νεκρός από κόβιντ».

Δημοσιογράφος 1: Θα μας τα πει καλύτερα ο κύριος Διαλυνάς, ο δικηγόρος της οικογένειας.

Δικηγόρος: Ο 79αχρονος είχε εισέλθει αρχές Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Κατερίνης διότι ήτανε θετικός σε κόβιντ. Μπήκε στις 5 Φεβρουαρίου και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου έγραφε καρδιακή ανακοπή, σηπτική καταπληξία, κόβιντ, ζάχαρο. Αυτά τα υποκείμενα νοσήματα.

Όμως υπήρξε πληροφορία ότι δεν πέθανε από αυτό αλλά τρυπήθηκε η τραχεία του.

Δημοσιογράφος 1: Από ιατρικό λάθος προήλθε;

Δικηγόρος: Ναι. Από ιατρικό λάθος. Καταθέσαμε εμείς μήνυση και ζητήσαμε εκταφή στην εισαγγελία Κατερίνης με το σκεπτικό ότι τρεις μέρες μετά τον θάνατο του ασθενούς το μικρόβιο νεκροποιείται. Και επίσης μπορούν να πάρουν επίχρισμα από τον φάρυγγα και από την μύτη να διαπιστώσουν ότι είναι αρνητικό το τεστ για κόβιντ ούτως ώστε να προβούν μετά σε εκταφή και νεκροψία /νεκροτομή.

Πράγματι, ο εισαγγελεύς Κατερίνης ζήτησε κατεπειγόντως από το αστυνομικό τμήμα και πήρε τον φάκελο όλο τον ιατρικό από το νοσοκομείο, και την επόμενη ημέρα μετά από μελέτη διέταξε, έδωσε εντολή να γίνει εκταφή και νεκροψία. Αυτά γίναν στις τελευταίες τρεις ημέρες.

Μετά από αυτό έγινε η εκταφή και όπως είχαμε προβλέψει πήραν επίχρισμα από τον φάρυγγα, βέβαια πάντα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, και τελικά το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ ήταν αρνητικό για κόβιντ και προχώρησε σήμερα η ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης στη νεκροψία / νεκροτομή.

Η οικογένεια εκπροσωπήθηκε από ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο, και όπως μας πληροφόρησε ο τεχνικός σύμβουλος διαπιστώθηκε τραύμα στην τραχεία και επίσης υπάρχει κι ένας μώλωπας στο αριστερό του το μάτι.

Δημοσιογράφος 1: Το τραύμα στην τραχεία ενδεχομένως να έχει φέρει και το δυσάρεστο γεγονός. Αυτό καταλαβαίνω;

Δικηγόρος: Το «ενδεχομένως» το σβήνουμε γιατί αυτό είναι που προκάλεσε τον θάνατο. Και προκάλεσε τον θάνατο γιατί; Διότι από την μελέτη των ιατρικών εγγράφων τα οποία παρέλαβε η τεχνική σύμβουλος, δηλαδή από τον ιατρικό φάκελο τον οποίο ζήτησε και πήρε, προκύπτει ότι στις 9 Φεβρουαρίου ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ, αμέσως δημιουργήθηκε εντονότατο οίδημα, υποξυγοναιμία, έπεσε ο κορεσμός του οξυγόνου, και καλέσαν κατεπειγόντως χειρουργό, και ο ασθενής έγινε άμεσα αιμοδυναμικά ασταθής. Δηλαδή του έπεσε η πίεση, του συνέβησαν πολλά. Παράλληλα του δημιουργήθηκε και πνευμοθώρακας, δηλαδή μπήκε μέσα αέρας στον θώρακα, ο οποίος επεκτάθηκε σε όλο το σώμα το οποίο πρήστηκε σε τέτοιο σημείο όπου αναγκάστηκαν να τον τρυπήσουν με βελόνες σε όλο το σώμα από τις οποίες να φύγει ο αέρας. Και αυτά που τα λέω δεν τα λέω από πληροφορίες, τα γράφουν οι ίδιοι μέσα. 

Δημοσιογράφος 1: Άρα κύριε Διαλυνά για να καταλάβω. Πηγαίνει ο άνθρωπος στο νοσοκομείο, γίνεται εισαγωγή στο νοσοκομείο. Εκεί γίνεται και το τεστ. Διαπιστώνουν ότι είναι θετικός, οπότε καταλήγει κάποια στιγμή ο ασθενής μετά από όλα αυτά που μας περιγράψατε. Και στο πόρισμα τί φαινόταν; Πώς η οικογένεια μπήκε στη διαδικασία να το ψάξει περισσότερο; 

Δικηγόρος: Είχε πληροφόρηση. Είχε πληροφόρηση ότι πέθανε από αυτό. 

Δημοσιογράφος 1: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση; Τελείωσε; 

Δικηγόρος: Τελείωσε βέβαια και τώρα πήραν για ιστολογικές εξετάσεις αλλά μακροσκοπικά όπως μας ενημέρωσε η τεχνική μας σύμβουλος, η ιατροδικαστής η κυρία Αποστολίδου, φαινόταν καθαρά το τραύμα στην τραχεία. Καθαρότατα.

Δημοσιογράφος 1: Και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αυτό ήταν που επέφερε τον θάνατο;

Δικηγόρος: Ναι. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και σύμφωνα με όλα τα έγγραφα τα ιατρικά, διότι μετά από αυτό είχαμε μία κατάρρευση του οργανισμού. Και το χειρότερο, στην καταγραφή που γίνεται όταν έγινε η διασωλήνωση που σας είπα, στο ίδιο φύλλο γράφουν κάτω ότι η κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ σοβαρή και το μοιραίο είναι βέβαιο.  

Δημοσιογράφος 1: Μάλιστα. Δηλαδή κύριε Διαλυνά, εάν η οικογένεια δεν είχε την πληροφόρηση δεν θα το είχε μάθει ποτέ.

Δικηγόρος: Όχι βέβαια γιατί στην ληξιαρχική πράξη θανάτου δεν γράφεται αυτό. Δεν περιγράφεται πουθενά.

Δημοσιογράφος 1: Τι ακριβώς λέει η οικογένεια;

Δικηγόρος: Η οικογένεια έχει κάνει μήνυση.

Δημοσιογράφος 1: Μήνυση σε ποιόν;

Δικηγόρος: Κατά παντός υπευθύνου. Διότι για να γίνει εκταφή πρέπει να κάνεις μήνυση. Κάναμε λοιπόν μήνυση, ζητήσαμε εκταφή και τώρα πλέον γεννιόνται πάρα πολλά θέματα πέραν της αμέλειας. Γιατί δεν κατεγράφη το γεγονός. … Ας λέγαν ότι το προκαλέσαμε αλλά δεν πέθανε από αυτό. Ας το λέγαν. Δεν το λένε.

Δημοσιογράφος 1: Τί εννοείτε; Δεν κατάλαβα.

Δικηγόρος: Δηλαδή λένε ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή,. από σήψη, από κόβιντ 19, από το ζάχαρο αλλά δεν λένε ότι τρύπησαν την τραχεία

Κοιτάξτε. Για να είμαι απολύτως αντικειμενικός, μέχρι στιγμής μου έχουν έλθει 6 περιπτώσεις ανθρώπων για το νοσοκομείο Κατερίνης τις οποίες μελετώ. 

Δημοσιογράφος 1: Στις τρεις ημέρες νεκροποιείται ο ιός, δηλαδή πλέον δεν υπάρχει. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Γιατί μπαίνουν στη διαδικασία και γίνονται οι ταφές των νεκρών σε διαφορετικά σημεία; Μου κάνει εντύπωση.

Δικηγόρος: Κοιτάξτε τώρα. Δεν σας έκανε εντύπωση ότι πέρυσι δεν επετρέπετο να γίνει νεκροψία / νεκροτομή καθόλου; Δηλαδή, -Από τί πέθανε; -Από κόβιντ. -Πού το ξέρουμε εμείς ότι πέθανε από κόβιντ; Αφού νεκροψία / νεκροτομή δεν μπορούσε να γίνει. Τους βάζανε σε ένα σάκο και τους θάβανε και μάλιστα τους θάβανε όχι κανονικά εκεί που έπρεπε να θαφτούν, τους θάβανε αλλού. Πού ξέραμε εμείς από τι πέθανε; Βάζαν ταμπέλα «κόβιντ», «πέθανε από κόβιντ»! …

Exit mobile version