Και ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Εμμανουήλ Φράγκος ψήφισε υπέρ της απελευθέρωση της βίζας στους Καταριανούς(Photo)

Συνεχείς εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Qatar-gate.

Όπως ήδη γνωρίζουμε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή κατηγορείται μεταξύ άλλων πως ευνόησε εσκεμμένα τα συμφέροντα του Κατάρ έναντι ανταλλαγμάτων. Η κ. Καϊλή είχε ψηφίσει την 1η Δεκεμβρίου υπέρ του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που απελευθερώνει το καθεστώς παραχώρησης βίζας για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Υπέρ του συγκεκριμένου Κανονισμού τάχθηκαν συνολικά 42 βουλευτές και κατά 16, επί συνόλου 58 μελών που σημαίνει ότι πέρασαν οι επίμαχες διατάξεις που ευνοούν το εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

Υπέρ του Κανονισμού ψήφισε επίσης σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (PPE).

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν επίσης και τα μέλη του σοσιαλδημοκρατικού S&D (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) που ανήκει και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το κεντροαριστερό VERTS/ALE (Πράσινοι – Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία) αλλά και το συντηρητικό ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) στο οποίο μετέχει και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος, που επίσης τάχθηκε υπέρ του Κανονισμού, μαζί με ένα μέλος του φιλελεύθερου RENEW (Ανανεώστε την Ευρώπη) που έχει ενταχθεί ο διαγραφείς από τη ΝΔ, νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ένα μέλος από τους μη εγγεγραμμένους σε κάποια ευρωομάδα (NI).

Κατά του Κανονισμού τάχθηκαν όλα τα υπόλοιπα μέλη του φιλελεύθερου RENEW (Ανανεώστε την Ευρώπη), τα μέλη της Αριστεράς (THE LEFT) όπου σημειωτέων ψήφισε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, η ακροδεξιά ID (Κοινοβουλευτική Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας) και ένα μη εγγεγραμμένο σε κάποια ευρωομάδα μέλος.

Διαβάστε επίσης:

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν την ελευθερία βίζας της ΕΕ για τους πολίτες του Κουβέιτ, του Κατάρ, του Ομάν και του Ισημερινού

Πηγή: newsbeast

Exit mobile version