Κέντρο «Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, με ευχαριστίες Ζάεφ!

Μητσοτάκης (2018): Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονες μας.

Η κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας σηματοδοτεί την ιστορική υποχώρηση του Ελληνισμού!

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας έγινε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας. Το Πρωτοδικείο Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας», που σκοπό έχει τη διάδοση της σλαβικής γλώσσας των Σκοπιανών στην Ελλάδα και τη διδασκαλία της ως προαιρετικό μάθημα ήδη από τα δημοτικά σχολεία. Η απόφαση αυτή αποτελεί ντροπή για τους δικαστές που την έλαβαν και για την πολιτική ηγεσία (την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας), που έστρωσαν το χαλί σε μια συμφωνία η οποία σηματοδοτεί ιστορική υποχώρηση του Ελληνισμού. 

Μαθήματα… «Μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα θα παραδίδει Μη Κυβερνητική Οργάνωση μετά την έγκριση και επικύρωση του καταστατικού του από τα δικαστήρια της πόλης.  Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Στόχος του Κέντρου όπως λέει είναι να εργαστεί για την:

Σημειώνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίζεται ρητά ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων και ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών.

O Ζόραν Ζάεφ, έσπευσε πρώτος από το πολιτικό περιθώριο που (προσωρινά) βρίσκεται να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την είδηση, ανακοινώνοντας θριαμβευτικά:

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται γι’ αυτή την όμορφη πράξη, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

Συγχαρητήρια και από τον Νικολά Ντιμιτρόφ

Τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο. Οι πραγματικοί συμβιβασμοί ηρεμούν, δεν επιδεινώνουν τις σχέσεις γιατί φροντίζουν για τα ουσιαστικά και των δύο πλευρών», δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να θυμίσουμε πως ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, σε δήλωσή του το 2018, δεν στήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών κάτι που φαίνεται πως σήμερα έχει αλλάξει!

(2018) Μητσοτάκης: Δεν στηρίζουμε συμφωνία που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018 δήλωσε (αμέσως μετά τη λήξη της επίσημης δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκης), πως το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε: “Και εδώ πέρα, βέβαια, στη Μακεδονία μας, έχουμε και ένα χρέος παραπάνω να θυμόμαστε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Και καθώς δρομολογούνται εξελίξεις οι οποίες είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων να θυμίσουμε και πάλι ότι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονες μας”.

Exit mobile version