Κάλεσμα Μηταράκη προς Πακιστανούς. Προτείνει νομιμοποίηση λαθρομεταναστών!

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Μηταράκης είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Αγιούμπ Αφρίντι και έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας Ιμράν Χαν.

Οι Υπουργοί Ελλάδας και Πακιστάν υπέγραψαν Κείμενο Διακήρυξης Προθέσεων για την θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργείων, καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας κατά το προσεχές διάστημα, που θα καλύπτει, αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παρανόμων μεταναστών.

Οι δύο Υπουργοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους στον Πακιστανό Πρωθυπουργό Ιμράν Χαν, δεσμευόμενοι να αναζητήσουν αποτελεσματικές λύσεις στα ζητήματα της μετανάστευσης. Ο Πακιστανός Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ελληνική προσέγγιση, συγχαίροντας τα δύο Υπουργεία για τη βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα νόμιμης και πάταξης της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η νόμιμη μετεγκατάσταση θα αυξήσει τα έσοδα της χώρας και θα προωθηθεί απευθείας πτήση μέσω της Pakistan Airlines προς την Ελλάδα.

Ο Σύμβουλος του Ίμραν Χαν, Ayub Afridi, είπε ότι το Πακιστάν έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και θα ήθελε να φιλοξενήσει Έλληνες τουρίστες στη χώρα του.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης για κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας, με παράλληλη καταπολέμηση των παράνομων αφίξεων και επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής. Προτάσσουμε στην νόμιμη μετανάστευση την εποχική εργασία έως 9 μήνες το χρόνο έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης.”

Διαφορετικές ανακοινώσεις από το Υπ. Μετανάστευσης Ελλάδας και της Κυβέρνησης Πακιστάν

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης ΔΕΝ αναφέρει:

  1. Τη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών την οποία αναφέρει το Πακιστάν (Legalization of illegal immigrants) παρά μόνο αναφέρει τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας κατά το προσεχές διάστημα, που θα καλύπτει, αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παρανόμων μεταναστών.
  2. Τα επιχειρήματα περί αύξησης εσόδων για το Πακιστάν και την προώθηση απευθείας πτήσεων της Pakistan International Airline προς την Ελλάδα.
  3. Την 5ετή βίζα για εποχική εργασία έως 9 μήνες το χρόνο, παρά μόνο αρκείται στο “εποχική εργασία έως 9 μήνες το χρόνο“.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης Πακιστάν

Ο Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Χαν στην Ελλάδα!

«Ο Υπουργός Ν. Μηταράκης, μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάλεσε τον Πακιστανό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Μηταράκης εκτίμησε τον παραγωγικό ρόλο της πακιστανικής κοινότητας στην οικονομία της Ελλάδας και περιέγραψε επίσης το προτεινόμενο σχέδιο για νόμιμους διαύλους μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών!

Το Πακιστάν και η Ελληνική Δημοκρατία έχουν φιλικές σχέσεις. Μια ισχυρή πακιστανική διασπορά άνω των 60.000 είναι μια σημαντική οικονομική και πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσκεψη θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας»!

Exit mobile version