Ισπανία: Ο πρόεδρος της PharmaMar, ανάμεσα στους πάνω από 2.200 ψευδείς εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού.

Ο José María Fernández Sousa-Faro, πρόεδρος της PharMamar

Το όνομα του José María Fernández Sousa-Faro , προέδρου της PharmaMar , βρίσκεται στη λίστα με τα ονόματα χιλιάδων ψευδοεμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού στην Ισπανία

Το όνομα του José María Fernández Sousa-Faro , προέδρου της PharmaMar , βρίσκεται στη λίστα με τα ονόματα χιλιάδων ψευδοεμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού στην Ισπανία , όπως επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές πηγές και προωθήθηκε από το «El Periódico de España». Ο πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, που ιδρύθηκε πριν από 36 χρόνια, η οποία έχει γίνει πρωτοσέλιδο για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της Aplidin κατά του Covid , είναι ανάμεσα στα περισσότερα από 2.200 ονόματα στη λίστα που ετοίμασε η Εθνική Αστυνομία για ψευδείς εμβολιασμούς κατά της νόσου.

Το έργο της αστυνομίας, γνωστό ως Επιχείρηση Τζένερ, έχει πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών έναντι χρημάτων και το οποίο οδήγησε στην εξάρθρωση του σχεδίου πλαστών διαβατηρίων για τον Covid-19 .

Ο κατάλογος της αστυνομίας, που στάλθηκε στα δικαστήρια της Μαδρίτης, εκτός από το ότι περιλαμβάνει τον Fernández Sousa-Faro , περιέχει και τα ονόματα άλλων γνωστών όπως ο καλλιτέχνης Omar Montes και ο Αυστραλός τενίστας Álex de Minaur.

Ο 76χρονος πρόεδρος της PharmaMar , με πτυχίο Χημείας και διδακτορικό στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο Complutense, συμπεριλήφθηκε στην πλοκή του ψευδώς εμβολιασμένου επειδή αντανακλά ότι είχε λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Από τις 25 Οκτωβρίου 2021 , όσοι είναι άνω των 70 ετών θα μπορούσαν να λάβουν την τρίτη δόση του αντικοβιδωτικού εμβολίου, όπως συμφωνήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού του.

Το σχέδιο για την απόδειξη του ψευδούς εμβολιασμού ήταν ενεργό μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η επιχείρηση Jenner της Εθνικής Αστυνομίας οδήγησε επίσης στην εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου που παρείχε πλαστά διαβατήρια Covid στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη μιας νοσοκόμας και μιας βοηθού ως υπευθύνων για δόλια εισαγωγή ατόμων στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών.

Χρέωσαν ένα χρηματικό ποσό ανάλογα με το αν ο πελάτης ζήτησε την καταχώριση μιας ή περισσότερων δόσεων. Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα που λάμβαναν πληρωμές και ενεργούσαν ως μεσάζοντες .

Το όνομα της αστυνομικής επιχείρησης Jenner είναι προς αναγνώριση του Edward Jenner , ενός Άγγλου γιατρού και επιστήμονα που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο και θεωρείται ο πατέρας της ανοσολογίας.

Η PharmaMar , με παρουσία στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελούμενη από 400 επαγγελματίες , έχει μεταξύ των αξιών της «τη δέσμευση και την αυστηρότητα με την επιστήμη και το έργο μας», σύμφωνα με όσα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της.

Ο José María Fernández Sousa-Faro , ο οποίος ίδρυσε τη PharmaMar το 1986 , είναι Καθηγητής Βιοχημείας στα Πανεπιστήμια Complutense και Santiago de Compostela και έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το IESE στη Μαδρίτη. Έχει περίπου 100 δημοσιεύσεις και πατέντες στον τομέα της βιοχημείας, των αντιβιοτικών και της μοριακής βιολογίας.

Ο πρόεδρος της PharmaMar έχει περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στη φαρμακοβιομηχανία στις ICI-Farma, Antibióticcs, Zeltia και PharmaMar. Υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Antibióticos, Penibérica, Biolys, ICI-Farma, Pescanova, Transfesa, Cooper-Zeltia, ICI-Zeltia και Banco Guipuzcoano, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας.

Πηγή: elmundo

Exit mobile version