Η Volkswagen εκμεταλλεύεται το cloud της Microsoft για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόματης οδήγησης

Η Volkswagen AG την Πέμπτη δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud computing της Microsoft Corp για να την βοηθήσει να βελτιώσει τις προσπάθειές της για ανάπτυξη λογισμικού για αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης.

Η Volkswagen, η οποία κατέχει εμπορικά σήματα όπως η Audi και η Porsche, εργάζεται τόσο για αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης για το μέλλον όσο και για χαρακτηριστικά υποστήριξης οδηγού, όπως προσαρμοστικός έλεγχος ταχύτητας στα τρέχοντα οχήματα. Αλλά το εμπορικό σήμα της εταιρείας είχε αναπτύξει αυτά τα χαρακτηριστικά ανεξάρτητα.

Πέρυσι, η Volkswagen ενοποίησε ορισμένες από αυτές τις αναπτυξιακές προσπάθειες σε μια θυγατρική εταιρεία που ονομάζεται Car.Software για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κατασκευαστών, με κάθε εταιρεία να χειρίζεται τη δική της δουλειά γύρω από την εμφάνιση και την αίσθηση του λογισμικού, ενώ συνεργάζεται σε βασικές λειτουργίες ασφαλείας όπως η ανίχνευση εμποδίων.

Ωστόσο, οι διάφορες εταιρείες του ομίλου χρησιμοποιούσαν διαφορετικά συστήματα για να αναπτύξουν αυτό το λογισμικό και η συμφωνία που ανακοίνωσε την Πέμπτη θα τα βάλει σε έναν κοινό πάροχο cloud, δήλωσε ο Dirk Hilgenberg, διευθύνων σύμβουλος της Car.Software σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η συμφωνία της Microsoft θα κάνει επίσης την ανάπτυξη ενημερώσεων λογισμικού για να προσθέσει νέες δυνατότητες στα αυτοκίνητα – μια πρακτική που βοήθησε να ξεχωρίσει η Tesla Inc από πολλούς αντιπάλους νωρίς – πολύ πιο εύκολη.

Η Volkswagen το 2018 υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για να συνδέσει τα αυτοκίνητά της στην υπηρεσία υπολογιστών cloud Azure της Microsoft. Η συμφωνία της Πέμπτης σημαίνει ότι οι ενημερώσεις λογισμικού θα αναπτυχθούν στο ίδιο σύννεφο που θα μεταδώσει αυτές τις ενημερώσεις στα αυτοκίνητα.

«Οι ενημερώσεις εκτός αέρα είναι υψίστης σημασίας», δήλωσε ο Hilgenberg. «Αυτή η λειτουργικότητα πρέπει να είναι εκεί. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, θα χάσετε έδαφος. “

Στην πράξη, η συμφωνία σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που αρχικά χτύπησαν το δρόμο με μερικά χαρακτηριστικά βοήθειας οδηγού σήμερα θα μπορούσαν να προσθέσουν νέες δυνατότητες με την πάροδο του χρόνου που τους φέρνουν πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση, δήλωσε ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος cloud και τεχνητής νοημοσύνης στη Microsoft .

«Για τα τηλέφωνά μας πριν από 15 ή 20 χρόνια, όταν το αγοράσατε, σχεδόν ποτέ δεν άλλαξε. Τώρα, περιμέναμε κάθε εβδομάδα ή κάθε δύο μέρες ότι, σιωπηλά, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά », δήλωσε ο Guthrie στο Reuters. «Αυτή η ικανότητα να αρχίζει να προγραμματίζει το όχημα με πλουσιότερους και πλουσιότερους τρόπους και με ασφαλή τρόπο, μεταμορφώνει τον τρόπο λειτουργίας της εμπειρίας».

Πηγή: reuters.com

Exit mobile version