Η Microsoft συντάχθηκε με την Apple για την αναστολή των πωλήσεων προϊόντων στη Ρωσία

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας παρέχει το λογισμικό πίσω από περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές παγκοσμίως, ενώ παρέχει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους και είναι σημαντικός παίκτης στα παιχνίδια μέσω του Xbox.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα «αναστείλει όλες τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft» στη Ρωσία, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής.

«Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, είμαστε τρομοκρατημένοι, θυμωμένοι και λυπημένοι από τις εικόνες και τις ειδήσεις που έρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καταδικάζουμε αυτήν την αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη εισβολή από τη Ρωσία»

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ είπε σε μια ανάρτηση στο blog.

Την Τρίτη η Apple ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις πωλήσεις των προϊόντων της στη Ρωσία, ενώ εταιρείες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του Facebook, Meta, έχουν μπλοκάρει τις ρωσικές κρατικές υπηρεσίες μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη .

Η Microsoft είπε επίσης ότι έχει λάβει επίσης μέτρα για επιβλαβείς κυβερνοεπιθέσεις κατά του ουκρανικού κράτους.

«Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουμε ενεργήσει ενάντια στη ρωσική τοποθέτηση, καταστροφικά ή διασπαστικά μέτρα εναντίον περισσότερων από 20 ουκρανικών οργανισμών της κυβέρνησης, της πληροφορικής και του χρηματοπιστωτικού τομέα»

Exit mobile version