Η συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το στρατηγικά τοποθετημένο λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας έχει αναδειχθεί ως ζωτικός και εξαιρετικά ικανός κόμβος μεταφορών για τις δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Μια εξαιρετική διεθνής και διυπηρεσιακή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, των Ελλήνων συμμάχων μας και των εμπορικών μας εταίρων οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές στο λιμάνι – το οποίο μπορεί πλέον να υποστηρίξει την κίνηση των μονάδων υποστήριξης, αεροπορίας και τεθωρακισμένων του Στρατού.
Από το 2019, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης διαδραμάτισε βασικό ρόλο σε μεγάλες ασκήσεις και επιχειρήσεις του Στρατού, που περιλαμβάνουν το DEFENDER-Europe και το Atlantic Resolve.
"Έχουμε εργαστεί σκληρά για να διαφοροποιήσουμε το φάσμα των θαλάσσιων λιμένων που μπορούν να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του στρατού σε όλο το θέατρο", δήλωσε ο COL Joshua D. Hirsch, Διοικητής, 598th Transportation BDE (SDDC). "Αυτό που πέτυχε η ομάδα εδώ στην Αλεξανδρούπολη παρέχει επιπλέον στρατηγικές επιλογές ελιγμών για διοικητές χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, αυτό το λιμάνι θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε μαχητική ισχύ, γρήγορα και αποτελεσματικά, σε ένα όλο και πιο κρίσιμο μέρος της περιοχής των επιχειρήσεων μας».
Δείτε τι έχει πετύχει η ‘Ομάδα των Ομάδων’ στην Αλεξανδρούπολη!
839 Τάγμα Μεταφορών - ΣΔΔΚ
838 Τάγμα Μεταφορών - ΣΔΔΚ
SDDC
21η Διοίκηση Διατήρησης Θεάτρου
Στρατός των ΗΠΑ Ευρώπη και Αφρική
Διοίκηση Υλικού Στρατού των ΗΠΑ
Πρεσβεία ΗΠΑ ΑΘΗΝΑ
https://fb.watch/9nd1ocVx0L/

https://twitter.com/USEmbassyAthens/status/1460893907714285573
Exit mobile version