Η Ρωσία επανεκκινεί τον μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου

Η Ρωσία επαναλαμβάνει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω ενός μεγάλου αγωγού προς την Ευρώπη την Πέμπτη, δήλωσε ο διαχειριστής του αγωγού, εν μέσω ανησυχιών ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει τις τεράστιες εξαγωγές ενέργειας της για να απωθήσει τις δυτικές πιέσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η επανέναρξη του αγωγού Nord Stream 1 με μειωμένη χωρητικότητα μετά από ένα 10ήμερο διάλειμμα συντήρησης έρχεται μετά από σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας ότι οι στόχοι του Κρεμλίνου είχαν επεκταθεί κατά τη διάρκεια του πεντάμηνου πολέμου.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Τετάρτη ότι τα στρατιωτικά «καθήκοντα» της Ρωσίας στην Ουκρανία υπερβαίνουν πλέον την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι οι στόχοι της Μόσχας θα επεκταθούν περαιτέρω εάν η Δύση συνεχίσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα μεγάλης εμβέλειας, όπως τα αμερικανικά συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS).

“Αυτό σημαίνει ότι τα γεωγραφικά καθήκοντα θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο από την τρέχουσα γραμμή”, είπε, προσθέτοντας ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή.

Πηγή: reuters.com

Exit mobile version