Η καμπάνια κατά των Ολυμπιακών Αγώνων προσελκύει διαδικτυακά την Ιαπωνία

Μια διαδικτυακή αναφορά που ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 υπογραφές τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ανησυχίες του κοινού αυξάνονται σχετικά με τη διεξαγωγή των Αγώνων σε πανδημία.

Με λιγότερους από τρεις μήνες πριν από την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που έχουν ήδη αναβληθεί για ένα χρόνο λόγω του κοροναϊού, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς το Τόκιο μπορεί να πραγματοποιήσει την παγκόσμια εκδήλωση και να διατηρήσει τους εθελοντές, αθλητές, αξιωματούχους και το ιαπωνικό κοινό ασφαλές από το COVID -19.

Σε δύο ημέρες από την έναρξή της, μια διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο “Stop Tokyo Olympics” συγκέντρωσε περισσότερες από 187.000 υπογραφές, πλησιάζοντας τον στόχο των 200.000 και υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με τη διοργάνωση της τεράστιας αθλητικής εκδήλωσης στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Αντιμετωπίζοντας το τέταρτο κύμα της πανδημίας και παλεύοντας με μια αργή εκστρατεία εμβολιασμού, η ιαπωνική κυβέρνηση επιδιώκει να επεκτείνει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και τρεις άλλες περιοχές μέχρι τα τέλη Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός οικονομίας την Παρασκευή.

Οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία του κοινού αντιτίθεται στους Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να ανοίξουν στις 23 Ιουλίου.

“Ζητούμε έντονα την πρόληψη της εξάπλωσης του κορανοϊού και την προστασία ζωών και πόρων διαβίωσης χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους για να σταματήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες”, έγραψε ο Kenji Utsunomiya, ο οργανωτής διαδικτυακών αναφορών στον ιστότοπό του. Ο Utsunomiya είναι δικηγόρος που έχει υποψηφίσει αρκετές φορές τον κυβερνήτη του Τόκιο.

Ωστόσο, οι διοργανωτές έχουν πει επανειλημμένα ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν, αποκαλύπτοντας λεπτομερή πρωτόκολλα Covid-19 για αθλητές και αξιωματούχους.

Η Pfizer Inc (PFE.N) και ο Γερμανός συνεργάτης της BioNTech SE δήλωσαν την Πέμπτη ότι συμφώνησαν να δωρίσουν το εμβόλιο τους για να βοηθήσουν στον εμβολιασμό όσων συμμετέχουν στους Αγώνες.

Exit mobile version