Η Ελλάδα έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Αναβαθμίζει τη εμπλοκής της στον πόλεμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που είχε χθες το πρωί με τους στενούς του συνεργάτες, αποφάσισε την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τις υπόλοιπες συμμαχικές χώρες, στέλνοντας με δύο C-130 στην Ουκρανία, πέρα από ανθρωπιστική βοήθεια και υγειονομικό υλικό, και αμυντικό υλικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και συγκεκριμένα: Τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, προερχόμενα από κατασχέσεις, αντιαρματικά όπλα, τύπου RPG-18, τα οποία προμηθεύτηκε η Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας, καθώς και πυρομαχικά, όπως ρουκέτες 122 χιλιοστών G-2000.

Δυο αεροσκάφη airbus με σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία συνοδεύει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη! Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού… Ποτέ κανένας μόνος… » δήλωσε μέσω twitter ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας προς την Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται εκ των πραγμάτων αναβάθμιση της εμπλοκής μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, προκάλεσε την αντίδραση των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι «η Ελλάδα για μία ακόμη φορά βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».  

Πολίτες εκφράζουν την φοβία ότι η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα με την Ρωσία, και αλλάζει στάση όσο αφορά την διπλωματική οδό και θέλει η όποια επίλυση υπάρχει, να γίνει υπό τον φόβο της απειλής των όπλων. Πολλοί κάνουν λόγο ότι η απόφαση Μητσοτάκη ουσιαστικά εμπλέκει την Ελλάδα σε  ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο.

Exit mobile version