Ηγουμενίτσα: φωτιά σε επιβατικό πλοίο με 288 επιβαίνοντες -Εγκατέλειψαν οι επιβάτες

Το επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.


Ζητήθηκε η εγκατάλειψη του πλοίου


Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Επιβάτες και πλήρωμα μπήκαν σε ναυαγοσωστικές λέμβους, αφού ο πλοίαρχος τους κάλεσε να εγκαταλείψουν το πλοίο, ενώ ακολούθησε η περισυλλογή τους.

Όλοι θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα, όπου έφτασε ήδη ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα. Αναμένεται επίσημη καταμέτρηση, όταν όλοι οι διασωθέντες θα είναι στο νησί. 

Στο σημείο έσπευσαν η φρεγάτα «Ύδρα», πυροσβεστικά σκάφη και τρία ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από το λιμάνι Ηγουμενίτσας μεταβαίνουν με ιδιωτικό ρυμουλκό 7 πυροσβέστες, ισάριθμοι από το λιμάνι Κέρκυρας και 11 από το λιμάνι της Πάτρας.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα» δήλωσε το πρωί αυτόπτης μάρτυρας εκφράζοντας παράλληλα φόβους πως δεν έχουν διασωθεί όλοι.

Η πυρκαγιά -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Εκρήξεις ακούγονται συνεχώς μέσα από το καράβι. Ένα μέλος του πληρώματος μετεφέρθη με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, φαίνεται όμως ότι είναι καλά στην υγεία του.

ΥΠ.ΕΝ: Δεν υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση για αγνοούμενο

Exit mobile version