Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ELIZA

https://eliza.org.gr/

Στο ΕΛΙΖΑ τολμάμε να ονειρευόμαστε μία κοινωνία που θα ενώνει τη φωνή της στο πρόσταγμα για Μηδενική Ανοχή στην Κακοποίηση του Παιδιού

Η κραυγή βοήθειας της Ελίζας δεν είχε αποδέκτες. Όσοι άκουγαν, όσοι αναφέρονταν, όσοι προσπαθούσαν, ένιωθαν αδύναμοι μπροστά σε ένα σύστημα που κώφευε ανταποκρινόμενο τυφλά μπροστά στο γράμμα του νόμου. Το παιδί ούρλιαζε για βοήθεια, τα σημάδια ήταν όλα εκεί, πάνω της, ούρλιαζαν και αυτά για βοήθεια. Η αληθινή ιστορίας της 6χρονης Ελίζας που έφυγε από τη ζωή από τα χέρια της μητέρας της και χαρακτηρίστηκε από τις αρχές της Νέας Υόρκης ως η «χειρότερη περίπτωση παιδικής κακοποίησης που είχαν δει ποτέ», στάθηκε η κινητήριος δύναμη του ΕΛΙΖΑ, του μοναδικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου που μάχεται για το τέλος της κακοποίησης στα παιδιά.

Πόσες Ελίζες υπάρχουν; Πόσα παιδιά μας κοιτάζουν στα μάτια και εμείς γυρνάμε το βλέμμα αλλού ψελλίζοντας μία δικαιολογία ανημποριάς; 1 δισεκατομμύριο λένε οι εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών. 1 δισεκατομμύριο παιδιά κακοποιούνται ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά. 1 δισεκατομμύριο παιδιά μεγαλώνουν τραυματισμένα, εξευτελισμένα, πονεμένα, ανήμπορα και συναντούν την ενήλικη φάση της ζωής τους, γερασμένα.

Το όραμα μας είναι το καθήκον μας σε αυτά τα παιδιά

Καθήκον μας να τα ακούσουμε. Να τα προστατέψουμε. Να τα φροντίσουμε ή να φροντίσουμε πριν η βία ξεσπάσει πάνω τους και τα σακατέψει για μια ζωή.

Καθήκον μας είναι να πιέσουμε για να δημιουργηθούν οι κρατικές δομές προστασίας που θα προλάβουν τον ξεπεσμό της οικογένειας και θα σταματήσουν τον κύκλο της βίας.

Καθήκον μας είναι να ενημερώσουμε τους επιστήμονες, τους δικαστικούς, τους αστυνομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους όσοι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια για όλα όσα μπορούν εκείνοι να κάνουν.

Καθήκον μας είναι να γνωρίζουμε και να οχυρώσουμε τα παιδιά όλου του κόσμου, σα να είναι τα δικά μας παιδιά.

Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε την παιδική ηλικία όσο αυτή διαρκεί. Γιατί αυτή είναι τα αντισώματα μας για το πέρασμα στην ενηλικίωση χωρίς τραυματισμούς και αναπηρίες.

Καθήκον μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προτάσσοντας τη «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση», ως απολύτως απαραίτητη για μία υγιή κοινωνία.

Στο ΕΛΙΖΑ κάνουμε το όραμα καθήκον και παλεύουμε για το αυτονόητο, για μία παιδική ηλικία, αθώα και δημιουργική, ξέγνοιαστη και εκρηκτικά δυναμική.

Exit mobile version