Επικίνδυνα τα προϊόντα Nestle! Αναγνωρίζει ότι δεν πληρούν έναν «αναγνωρισμένο ορισμό της υγείας»

Η εσωτερική παρουσίαση της εταιρείας αναγνωρίζει ότι περισσότερο από το 60% των προϊόντων δεν πληρούν τον «αναγνωρισμένο ορισμό της υγείας».

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, η Nestlé, έχει αναγνωρίσει ότι περισσότερο από το 60 τοις εκατό των βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών της δεν πληρούν έναν «αναγνωρισμένο ορισμό της υγείας» και ότι «ορισμένες από τις κατηγορίες και τα προϊόντα μας δεν θα είναι ποτέ« υγιή » πόσο ανακαινίζουμε ». Μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών φέτος, που βλέπουν οι Financial Times, λέει ότι μόνο το 37 τοις εκατό των τροφίμων και ποτών της Nestlé από έσοδα, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης αστέρων της Αυστραλίας .

Αυτό το σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα από πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες όπως το Ίδρυμα Πρόσβασης στη Διατροφή. Ο Nestlé, ο κατασκευαστής KitKats, Maggi noodles και Nescafé, περιγράφει το όριο 3,5 αστέρων ως «αναγνωρισμένο ορισμό της υγείας». Στο συνολικό χαρτοφυλάκιο τροφίμων και ποτών, περίπου το 70 τοις εκατό των προϊόντων διατροφής της Nestlé δεν κατάφερε να καλύψει αυτό το όριο, ανέφερε η παρουσίαση, μαζί με το 96% των ποτών – εξαιρουμένου του καθαρού καφέ – και το 99% του χαρτοφυλακίου ζαχαροπλαστικής και παγωτού της Nestlé. Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82 τοις εκατό των νερών και το 60 τοις εκατό των γαλακτοκομικών να πληρούν το κατώφλι. «Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα μας. . . [αλλά] το χαρτοφυλάκιό μας εξακολουθεί να έχει χαμηλές επιδόσεις έναντι των εξωτερικών ορισμών της υγείας σε ένα τοπίο όπου η ρυθμιστική πίεση και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ανεβαίνουν στα ύψη “, ανέφερε η παρουσίαση. Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τη βρεφική φόρμουλα, την τροφή για κατοικίδια, τον καφέ και το τμήμα της επιστήμης της υγείας, το οποίο κάνει τρόφιμα για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των συνολικών ετήσιων εσόδων της Nestl92,6 δισεκατομμύρια SFr (72,7 δισεκατομμύρια £).

Τα ευρήματα έρχονται καθώς οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια ώθηση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν ποιες νέες δεσμεύσεις να αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν σχέδια φέτος. Η ομάδα ενημερώνει επίσης τα εσωτερικά της πρότυπα διατροφής, γνωστά ως το Nestlé Nutritional Foundation, που εισήχθησαν από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Peter Brabeck-Letmathe, ο οποίος χαρακτήρισε τη Nestlé ως «εταιρεία διατροφής, υγείας και ευεξίας». Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι η απόρριψη ή η αντικατάσταση αυτών των προτύπων για προϊόντα που θεωρούνται λιχουδιές, όπως ζαχαροπλαστική, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με την κατάσταση.

Ο Mark Schneider, διευθύνων σύμβουλος, έχει αναγνωρίσει ότι οι καταναλωτές θέλουν μια πιο υγιεινή διατροφή, αλλά απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι τα «μεταποιημένα» τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάζονται από τη Nestlé και άλλες πολυεθνικές τείνουν να είναι ανθυγιεινά. Ωστόσο, η παρουσίαση αναδεικνύει τα προϊόντα της εταιρείας, όπως μια πίτσα κρουασάν DiGiorno three meat croissant, η οποία περιλαμβάνει περίπου το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης νατρίου ενός ατόμου και μια πίτσα με πεπερόνι Hot Pockets που περιέχει 48%. Ένα άλλο προϊόν, ένα ποτό San Pellegrino με γεύση πορτοκαλιού, σημειώνει ένα «E» – το χειρότερο σημάδι που υπάρχει σε ένα διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης, το Nutri-Score – με περισσότερο από 7,1 g ζάχαρης ανά 100 ml, λέει η παρουσίαση, ρωτώντας: «Πρέπει η μάρκα health-forward φέρει Ε [βαθμολογία]; ”  Ξεχωριστά, το Nesquik με γεύση φράουλας Nestlé, το οποίο πωλείται στις ΗΠΑ, περιέχει 14g ζάχαρης σε 14g μερίδα μαζί με μικρές ποσότητες χρωστικών και αρωματικών ουσιών, αν και έχει σχεδιαστεί για να αναμιγνύεται με γάλα. Περιγράφεται ως «τέλειο για πρωινό για να προετοιμάσετε τα παιδιά για την ημέρα».

Η Nestlé δήλωσε ότι «εργάζεται σε ένα εταιρικό έργο για την ενημέρωση της πρωτοποριακής της στρατηγικής για τη διατροφή και την υγεία. Εξετάζουμε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό μας στις διάφορες φάσεις της ζωής των ανθρώπων για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας βοηθούν στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών και υποστηρίζουν μια ισορροπημένη διατροφή. «Οι προσπάθειές μας βασίζονται σε μια ισχυρή βάση εργασίας εδώ και δεκαετίες. . . Για παράδειγμα, μειώσαμε σημαντικά τα σάκχαρα και το νάτριο στα προϊόντα μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, περίπου 14-15% τα τελευταία επτά χρόνια μόνο. ​​”

Πηγή: ft.com (Financial Times)

Exit mobile version