Επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του OPEN! Η στιγμή της επίθεσης (Βίντεο). Καταδικαστέο το γεγονός.

Επίθεση δέχτηκαν δημοσιογράφοι και τεχνικοί του OPEN, που βρισκόταν στους Θρακομακεδόνες μεταδίδοντας τις τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Σοβαρά ερωτήματα για την στάση των αστυνομικών, τους πραγματικούς στόχους και την «ταυτότητα» των δραστών εγείρονται μετά την επίθεση, την ώρα που κάλυπτε τη φωτιά την Αττική, περίπου στη 1.30 το πρωί του Σαββάτου.

Η Ελευθερία Σπυράκη, μία  εκ των θυμάτων της επίθεσης, μίλησε στο κανάλι και ανέφερε ότι μπροστά στο περιστατικό της επίθεσης σε δημοσιογράφους από ομάδα περίπου 15 ατόμων, βρίσκονταν άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος ανέφερε ότι την ώρα που το συνεργείο του ΟPEN δεχόταν επίθεση από την συγκεκριμένη ομάδα η οποία έσπασε τα τζάμια, χτύπησε δημοσιογράφο και λήστεψε έναν οπερατέρ, απέναντι από το περιστατικό βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μόνο τέσσερις αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν για να τους εμποδίσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν με τους δράστες της επίθεσης να αποχωρούν ανενόχλητοι, παρ’ ότι λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε μπλοκάρει τον δρόμο.

Από την επίθεση ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, χτυπήθηκε στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η αστυνομία από νωρίς είχε αποκλείσει την περιοχή, ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων από το απόγευμα και στη συνέχεια όλη τη διάρκεια της νύχτας, ανεβοκατέβαιναν ανενόχλητοι ακόμη και με μηχανάκια.

Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά ενώ στη συνέχεια ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκε στο αυτοκίνητο και στην ίδια τη δημοσιογράφο Ελευθερία Σπυράκη.

Η Ελευθερία Σπυράκη για την επίθεση στο συνεργείο του OPEN

Για την αναίτια επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του συνεργείου του OPEN που βρίσκονταν στους Θρακομακεδόνες, μίλησε η Ελευθερία Σπυράκη, σημειώνοντας πως την ίδια την έσπρωξαν και την πίεσαν να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τον συνάδελφό της Κώστα Αλατζά τον χτύπησαν, ενώ έκλεψαν τον οπερατέρ.

Exit mobile version