Εικόνες αθλιότητας στα νοσοκομεία! Ασθενείς με πνευμονία και κορωνοϊό μεταφέρονται με κουβέρτες κάτω από τη βροχή! (Βίντεο)

Σκεπασμένοι με κουβέρτες κάτω από τη βροχή οι ασθενείς με πνευμονία και κορωνοϊό

Γροθιά στο στομάχι είναι οι εικόνες που έρχονται από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που «λυγίζουν» υπό δραματικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών την ώρα που η χώρα διανύει το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ασθενείς με πνευμονία και πυρετό που νοσούν από κορωνοϊό μεταφέρονται από τραυματιοφορείς μέσα στο κρύο και τη βροχή, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις. Σκεπασμένοι όπως όπως με κουβέρτες, οι ασθενείς που αναπνέουν με δυσκολία, μεταφέρονται σε μεγάλη απόσταση μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου.

«Είναι απίστευτο και τριτοκοσμικό» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο που αποτυπώνουν τις άθλιες συνθήκες στα νοσοκομεία.

 

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανείς την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς με κορωνοϊό» σημειώνει και καταγγέλλει ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί από πέρσι τον χειμώνα: «Θέλω πραγματικά να επισημάνω την ανταπόκριση που έδειξε ο Διοικητής της Υγειονομικής περιφέρειας που παρά τις παρεμβάσεις του η διοίκηση του νοσοκομείου αδιαφορεί» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Καταγγελία της πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Στέλλα Γιαννακοπούλου

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας, Στέλλα Γιαννακοπούλου, κατήγγειλε πως ασθενής covid με δύσπνοια και υποξυγοναιμία περίμενε στο Νοσοκομείο Γουμένισσας εννιά ώρες για να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει σε κλινική covid. Η καταγγελία έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου 2021 σε σύσκεψη παρουσία του διοικητή του ιδρύματος, εκπροσώπων του δήμου Παιονίας και μελών της Επιτροπής Αγώνα για την σωτηρία του Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Exit mobile version