Εγκρίθηκε η τρίτη θεραπεία αντισωμάτων Covid-19!

Η τρίτη θεραπεία αντισωμάτων που εκκαθαρίστηκε από το FDA είναι η τελευταία επιλογή για τη θεραπεία ασθενών νωρίς κατά τη διάρκεια της νόσου, ώστε να μπορούν να αποφύγουν τη νοσηλεία

Ένα φάρμακο μονοκλωνικού αντισώματος για τη θεραπεία πρώιμων μολύνσεων Covid-19 έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ανέφεραν οι Vir Biotechnology Inc. και GlaxoSmithKline PLC, κατασκευαστές του φαρμάκου.

Το φάρμακο, που ονομάζεται sotrovimab, είναι το τρίτο φάρμακο αντισωμάτων που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ασθενών νωρίς κατά τη διάρκεια της νόσου που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών περιπτώσεων.

Ο Vir και ο Glaxo δήλωσαν τον Μάρτιο ότι μια μελέτη για το φάρμακο είχε σταματήσει νωρίς επειδή αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική , μειώνοντας τις νοσηλείες ή το θάνατο κατά 85%, σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Η έγκριση ενός νέου φαρμάκου Covid-19 σε μια εποχή που ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου είναι μια υπενθύμιση των μαζικών επενδύσεων που έγιναν από κυβερνήσεις και κατασκευαστές φαρμάκων πέρυσι που μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποδώσουν, εάν ποτέ .

Ο Vir και ο Glaxo στοιχηματίζουν ότι ο πλανήτης θα πολεμήσει το Covid-19 για τα επόμενα χρόνια, ακόμη και αν σε πολύ μειωμένη κλίμακα, λόγω νέων παραλλαγών ιών και ανομοιογενών ποσοστών εμβολιασμού.

Διαβάστε περισσότερα…

Πηγή: wsj (Wall Street Journal)

Exit mobile version