Δ. Σ. της BioNTech, Ugur Sahin: Δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο, η γυναίκα μου και εγώ! (Βίντεο)

Συνέντευξη σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle News(22 Δεκεμβρίου 2020) έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin λέγοντας: “Το εμβόλιο μας πιθανότατα θα λειτουργήσει για μεταλλαγμένες παραλλαγές του κορονοϊού”

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε πριν ένα χρόνο στην οποία παραδέχθηκε ότι ούτε αυτός, ούτε η σύζυγός του έχουν κάνει το εμβόλιο της εταιρίας που εργάζονται και προσπάθησε να εξηγήσει το γιατί.

Sahin: Δεν μου επιτρέπετε νομικά να κάνω το εμβόλιο ακόμη, φυσικά θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει δυνατό. Είναι πιο σημαντικό για εμάς να εμβολιαστούν οι συνεργάτες μας και οι συνάδελφοί μας, επομένως στόχος μας είναι να παράγουμε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια δόσεις το 2021 και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε 24 ωρες , 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς καμία διακοπή και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τους συναδέλφους μας και τα μέλη της ομάδας μας από τον covid 19 γιατι αυτό θα σήμαινε διακοπή και καθυστέρηση και σπατάλη των δόσεων εμβολίων.

Δημ: Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί νομικά δεν σας επιτρέπετε να κάνετε το εμβόλιο

Sahin: Επειδή γνωρίζετε ότι υπάρχει προτεραιότητα και το εμβόλιο δεν επιτρέπεται να λαμβάνετε εκτός αυτής της λίστας προτεραιότητας και ακόμη δεν τους επιτρέπεται (τους υπαλλήλους) να παίρνουν μέρος σε κλινικές δοκιμές επειδή σύμφωνα με το νόμο, δεν είναι δυνατό να συμπεριληφθούν άνθρωποι της εταιρίας σε τέτοιες προσπάθειες, κάτι που είναι καλό, αλλά τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πιο σημαντική πρόκληση που πρέπει να διασφαλίσουμε λειτουργικότητα ολόκληρη της εταιρίας μας, της ομάδας μας και νομίζω ότι αυτό χρειάζεται και θα βρούμε μια νομική και δίκαιη λύση για αυτούς.

Παρόλο που αυτή η νέα παραλλαγή έχει πολλαπλές μεταλλάξεις, μόνο το ένα τοις εκατό αυτής της πρωτεΐνης αλλάζει. Και αυτό σημαίνει ότι το 99 τοις εκατό είναι ακόμα το ίδιο», δήλωσε στη DW ο διευθύνων σύμβουλος της Biontech Ugur Sahin. Είπε ότι η εταιρεία του χρειαζόταν δύο εβδομάδες για να καθορίσει εάν το εμβόλιο μπορεί να το αδρανοποιήσει.
«Επιστημονικά η πιθανότητα είναι υψηλή» ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Biontech και την Pfizer θα λειτουργήσει ενάντια στη νέα παραλλαγή, είπε ο Sahin, προσθέτοντας ότι «είμαι πεπεισμένος ότι εάν υπάρξει ανάγκη για αλλαγή, ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, Η τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA, θα μπορούσε να προσφέρει την αλλαγή». Σε περίπτωση που το τρέχον εμβόλιο δεν λειτούργησε, «μπορούμε να παράγουμε ένα νέο εμβόλιο σε περίπου έξι εβδομάδες», είπε ο Σαχίν, προσθέτοντας ότι η παραγωγή θα ακολουθηθεί από μια μακρά διαδικασία δοκιμής και έγκρισης. «Πρέπει να συζητήσουμε με τις αρχές εάν θα δεχτούν μια τέτοια αλλαγή του εμβολίου. Αυτή είναι μια επιστημονική και ιατρική συζήτηση».
Η Biontech ανακοίνωσε παραδόσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ πριν από τα Χριστούγεννα και αναμένει να στείλει 12,5 εκατομμύρια δόσεις πριν από το τέλος του έτους. «Ενδιαφερόμαστε πραγματικά να κάνουμε τα εμβόλιά μας διαθέσιμα παγκοσμίως. Και συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο μας», είπε ο Σαχίν.

Exit mobile version