Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στην Κορυτσά ο 20χρονος Αλβανός

Στα χέρια των αλβανικών αρχών στην Κορυτσά βρίσκεται ο 20χρονος Αλβανός Ρόντζερς Ντεμιράζι, που είχε διαφύγει μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού επί της οδού Θεοδόση Γαζή στη Θεσσαλονίκη.

Η πληροφορία της παράδοσής του επιβεβαιώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς κατά την παράδοσή του ήταν: «Ήμουν παρών στην επίθεση και στο όλο συμβάν, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ». 

Υπενθυμίζεται ότι για τον 20χρονο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και ήταν σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από τις αλβανικές αρχές. Αυτό που απομένει είναι η έκδοση του στην Ελλάδα, ώστε να βρεθεί ενώπιων του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο δικηγόρος Παρασκευάς Σπυράτος, που τον εκπροσωπεί, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια και έκανε γνωστό ότι ο 20χρονος προτίθεται να παραδοθεί εντός της ημέρας σε αστυνομικό τμήμα σε, άγνωστη για την ώρα, πόλη της Αλβανίας και θα ζητήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού μόνο έτσι μπορεί να γίνει. 

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια. Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν τον ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι ο 20χρονος Αλβανός Ρόντζερς Ντεμιράζι, που διέφυγε στην Αλβανία και εις βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές. 

«Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλεφώνημα από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», αποκάλυψε η ίδια, ενώ γενικότερα για την υπόθεση είπε: «Υπήρχε ο νόμος, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οι ποινές δεν αναστέλλονταν, δεν μετατρέπονταν, ήταν πάρα πολύ σκληρές. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς που το αγαπούν, είναι το πιο εμπορικό σπορ».

Exit mobile version