Δηλώσεις – σοκ του Θ. Πλεύρη: Όποιος υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου του 2022, θα απολυθεί !

To έργο το οποίο του ανατέθηκε να κάνει ολοκληρώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς δήλωσε πλέον ξεκάθαρα ότι όποιος υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου του 2022, θα τεθεί σε αναστολή επ’ αόριστον! 

Με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί άνοιξε ξεκάθαρα την πόρτα για απολύσεις εργαζόμενων που δεν θα εμβολιαστούν κατά του Covid-19, μάλιστα όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος αυτή θα είναι μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Δηλαδή όταν θα πρέπει κάποιος να κάνει την τρίτη δόση, την τέταρτη δόση κτλ. για να παραμείνει στην εργασία του, αλλιώς θα απολύεται!

Αυτή είναι η Ελλάδα που φαντάζεται η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη ;

Συγκεκριμένα ο Θ.Πλεύρης επανέλαβε τα όσα είχε πει προ λίγων ημερών, αυτή τη φορά έκανε όμως ακόμα πιο ξεκάθαρες τις προθέσεις του: «Ένα άλλο θέμα που άνοιξα. Πράγματι εξετάζουμε ότι πλέον ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν θα είναι προσωρινή διαδικασία για τους υγειονομικούς, θα είναι μια μόνιμη διαδικασία, αν αποφασιστεί αυτό που είμαστε πολύ κοντά στο να αποφασίσουμε σημαίνει ότι όσοι θέλουν να παραμείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστούν». 

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να κάνουν και την τέταρτη δόση απάντησε: «Εάν υπάρξει πρωτόκολλο ότι πρέπει να είσαι εμβολιασμένος σημαίνει ότι για να παρέχεις αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, άρα καλώ τους υγειονομικούς ότι η προθεσμία που έχουμε δώσει μέχρι 31 Μαρτίου γι’ αυτούς που είναι σε αναστολή για να εμβολιαστούν, να εμβολιαστούν μέχρι τις 31 Μαρτίου γιατί διαφορετικά εξετάζεται το ενδεχόμενο ότι από εκεί και πέρα ότι θα πούμε ότι “ή μένετε στο ΕΣΥ ή εμβολιάζεστε και δεν παίρνετε επ’ αορίστον παράταση”. Νομίζω είναι σαφής η βούληση της κυβέρνησης». 

Ο δημοσιογράφος τότε τον διέκοψε λέγοντας ότι αυτό σημαίνει ότι ή εμβολιάζεστε ή απολύεστε ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ με τον Θ.Πλεύρη να απαντά ότι «βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ γιατί το εκτός ΕΣΥ το θέτει ο ίδιος γιατί είναι υποχρεωμένος για να παρέχει υπηρεσία, εάν δεν εμβολιάζεται τότε προφανώς δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσία και άρα δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη θέση». 

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση όταν ανακοίνωσε το μέτρο των αναστολών είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις υγειονομικών αλλά μόνο αναστολές.

Exit mobile version