Βόμβα στα Θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας. Ποιοι ενεργοποιούν το άρθρο 13;

Κυρίες και κύριοι τις τελευταίες ώρες τα πράγματα για την Νέα Δημοκρατία δεν πάνε καθόλου καλά. Στελέχη αλλά και βουλευτές δεν θέλουν στην ουσία να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό της χώρας στον κατήφορο του σκανδάλου των υποκλοπών. Ρίχνουν μάλιστα βόμβα στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποιώντας το άρθρο 13 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας.

Τι σημαίνει άραγε αυτό; Θα σας πω αμέσως.

Η Νέα Δημοκρατία στο καταστατικό της έχει ανάμεσα σε αλλά το άρθρο 13 το οποίο λέει ότι αν ενεργοποιηθεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός χάνει αυτόματα την θέση του και το κόμμα πηγαίνει σε έκτακτο συνέδριο ζητώντας την αλλαγή του αρχηγού.

Τις τελευταίες λοιπόν ώρες, στελέχη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, μαζεύουν υπογραφές, προκειμένου να οδηγήσουν το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο ζητώντας την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κραστάνας στην ραδιοφωνική του εκπομπή στην Πολιτική.

Στην ουσία τα γαλάζια στελέχη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να ακολουθήσουν το μοντέλο της Αγγλίας δηλαδή να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση αλλά όχι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Δημοσιογράφο Γιώργο Κραστάνα φαίνεται να έχει συγκεντρωθεί ένας πολύ υψηλός αριθμός υπογράφων για αυτό τον λόγο ο Πρωθυπουργός πήγε και μίλησε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πολλοί οι βουλευτές που αυτή την στιγμή δεν μπορούνε να μιλήσουνε.

Ακούστε το ηχητικό και όσα είπε στην εκπομπή του στην πολιτική ο Δημοσιογράφος Γιώργος Κραστάνας.

Exit mobile version