Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Ακολουθούν Φιλανδία και Σουηδία.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, αναμένεται το τέλος της ισχύος του βασικού κορμού των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα και το τέλος της απομόνωσης για τα περιστατικά της Covid-19 από τον Μάρτιο.

Από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση σε νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, καθώς ο ίδιος βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση για την παραίτησή του, ενώ σήμερα ένας βουλευτής του συντηρητικού κόμματος «αυτομόλησε» και προσχώρησε στους Εργατικούς.

Φινλανδία: Σταδιακή κατάργηση των περιοριστικών μέτρων «γιατί δεν βοηθούν στον περιορισμό της πανδημίας»!

Η Φινλανδία θα αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της Covid-19 από τα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Σάνα Μάρτιν, έπειτα από μια ολοήμερη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, καθώς δεν βοηθούν πλέον στην εξάπλωση του ιού!.

Η Σουηδία βάζει «τέλος» στα τεστ Covid-19 – Δεν θα ζητά αρνητικό αποτέλεσμα από τους ταξιδιώτες

Η κυβέρνηση της Σουηδίας, ανακοίνωσε πως οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν, δεν θα απαιτούνται πλέον να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.


Exit mobile version