”Βολές” Πούτιν: Είναι αδύνατο να επιβληθεί εμβολιασμός κατά του COVID-19 !

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι αδύνατο να αναγκάσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού COVID -19, αλλά είναι απαραίτητο να τους εξηγήσουμε τα οφέλη του εμβολιασμού.

“Κανείς δεν πρέπει να εκφοβίζεται, κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται. Πρέπει να εξηγηθεί”, είπε την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν όλα τα οφέλη που σχετίζονται με τον εμβολιασμό και την προστασία από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου. «Φυσικά, κάθε είδους κίνητρα μπορούν και πρέπει να δημιουργηθούν, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι μια εκστρατεία επιβολής», είπε.

Νωρίτερα την Κυριακή, η έδρα είπε ότι στη Ρωσία η καθημερινή αύξηση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από κορονοϊό ήταν 20.564 κρούσματα .

Στην Ελλάδα υπενθυμίζουμε ότι έχουμε υποχρεωτικότητα εμβολισμού σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών, ενώ ή όλη διαδικασία θα επεκταθεί πιθανόν και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και:

• Oι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.

    • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια, έχει παραχωρηθεί η εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας να μπορεί να επεκτείνει τους κλάδους που θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ανάλογα με την πορεία εξέλιξης της πανδημίας και τις ανάγκες αντιμετώπισής της, σε κάθε στάδιο της όλης διαδικασίας.

Πηγή: interfax.ru

Exit mobile version