Απόστρατοι αξιωματικοί κατά Μπάιντεν: Το FBI και το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να δρουν άμεσα στις εκλογικές ανωμαλίες!

Μετά τους Γάλλους ακροδεξιούς στρατιωτικούς που προειδοποιούσαν για εμφύλιο στη χώρα, έρχεται ανοιχτή επιστολή και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με απόστρατους να υποστηρίζουν τις θεωρίες Τραμπ περί εκλογικής απάτης, αλλά και περί ανικανότητας του Μπάιντεν να ηγηθεί της χώρας.

«Χωρίς δίκαιες και τίμιες εκλογές που να αντιπροσωπεύουν την λαϊκή βούληση, η συνταγματική μας δημοκρατία χάθηκε» αναφέρεται στην επιστολή που δημοσιεύθηκε χθες από την Flag Officers 4 America και υπογράφεται από 124 πρώην ναυάρχους και στρατηγούς.

«Το FBI και το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να δρουν άμεσα όταν έρχονται στη δημοσιότητα εκλογικές ανωμαλίες και όχι να τις αγνοούν όπως έγινε το 2020» προσθέτουν.

Στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Flag Officers 4 America λέει ότι είναι μια ομάδα «απόστρατων αξιωματικών που έχουν ορκιστεί να στηρίζουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα των ΗΠΑ ενάντια σε όλους τους εχθρούς, ξένους και εγχώριους».

Οι υπογράφοντες την επιστολή, αρκετοί από τους οποίους είναι στη σύνταξη εδώ και δεκαετίας, αμφισβητούν και την διανοητική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ σημειώνοντας «η νοητική και φυσική κατάσταση του επικεφαλής δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πρέπει να είναι ικανός να πάρει άμεσα αποφάσεις για την εθνική ασφάλεια, μέρα νύχτα».

Το Πεντάγωνο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για την επιστολή που προκαλεί αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες θεωρίες για την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν υποστήριζε και διέσπειρε κατ΄επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, άλλωστε, ήταν εκείνος που επέμεινε (και συνεχίζει) να μιλά για εκλογική απάτη και νοθεία, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στην αμερικανική κοινωνία, με αποκορύφωμα την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο.

Οι υπογράφοντες, αναφέρουν ακόμη στην επιστολή τους τις βασικές απειλές, κατά τους ίδιους, που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή: Η άνοδος της Κίνας, η επιστροφή στην συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η μετανάστευση και το «φρένο» που μπήκε στην κατασκευή του αγωγού Κίστοουν.

Παράλληλα ζητούν την απομάκρυνση του άρθρου 230, ενός νομοθετήματος που προστατεύει τους τεχνολογικούς αγωγούς από νομικές κυρώσεις. Το άρθρο αυτό είχε μπει στο στόχαστρο και του Ντόναλντ Τραμπ, όταν το Twitter χαρακτήρισε ως fake news τις αναρτήσεις του περί εκλογικής απάτης.

«Το έθνος μας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Μαχόμαστε για την επιβίωσή μας ως μια συνταγματική δημοκρατία όπως δεν έχουμε κάνει ποτέ από την ίδρυση των ΗΠΑ, το 1776. Η μάχη είναι μεταξύ των υποστηρικτών του σοσιαλισμού και του μαρξισμού και των υποστηρικτών της συνταγματικής ελευθερίας» αναφέρουν με νόημα στην εισαγωγή της επιστολής.

Ορισμένοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού χαρακτήρισαν την επιστολή ως «ακραία, επικίνδυνη κομματική επίθεση». Αξιωματικός του ναυτικού, μιλώντας στο Politico, δήλωσε ότι η επιστολή «είναι ενοχλητική και απρόσεκτη», ενώ ο Τζιμ Γκόλμπι, ειδικός στις σχέσεις στρατού-πολιτείας, έκανε λόγο για ντροπιαστική προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τον βαθμό και τη φήμη τους για τέτοιες αηδιαστικές επιθέσεις.

Από την πλευρά του ο στρατηγός Τζο Άρμπακλ, πρωτεργάτης της κίνησης αυτής, δήλωσε «οι απόστρατοι συνήθως δεν συμμετέχουν σε πολιτικές κινήσεις, όμως η κατάσταση που αντιμετωπίζει το έθνος μας είναι ζοφερή. Έχουμε απέναντί μας απειλές πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας μας. Το να μείνουμε σιωπηλοί θα σήμαινε ότι παραβιάζουμε τα καθήκοντά μας»…

Exit mobile version