Αποστάσεις Ν. Μπακογιάννη για την αντιπαράθεση μεταξύ Σημίτη και Καραμανλή

«Η τοποθέτηση Δένδια βοήθησε πολύ να ξεκαθαρίσει η ουσία του προβλήματος προς τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται στο θέμα της σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως εξήγησε, «οι Τούρκοι ή θα παίξουν με τους κανόνες του παιχνιδιού δηλαδή, σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου ή θα θεωρήσουν ότι μπορούν μόνοι τους να ακολουθούν πολιτική την οποία δεν μπορεί να υποστηρίξει καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί με τη Τουρκία και θα έχει αποτέλεσμα αν η γειτονική χώρα δεχθεί τους κανόνες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι το επεισόδιο Δένδια – Τσαβούσογλου υποβάθμισε την προοπτική αυτή.

Μιλώντας για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή, η κυρία Μπακογιάννη κράτησε αποστάσεις λέγοντας ότι είναι μια συζήτηση που θα απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος.

Ωστόσο, όπως είπε, «η πολιτική που ασκείται σήμερα έχει στοιχεία και από τους δύο, είναι ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ τον Νίκο Δένδια» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διαχείριση στον Έβρο, την αύξηση της θωράκισης της χώρας αλλά και το ξεκαθάρισμα των θέσεων με την Άγκυρα». Επιπλέον είπε ότι «είναι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι επιθυμούμε μια Ευρωπαϊκή Τουρκία στα σύνορα μας».

Η πρώην υπουργός σημείωσε ότι παραμένει η κυβέρνηση στην γραμμή της Χάγης, με την προϋπόθεση ότι θα αποδεχθεί η Τουρκία το διεθνές δίκαιο. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έχει πλήρως ξεκαθαρίσει τους στόχους. Είναι να επιλυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας, αλλά δεν το επιλύουμε μόνοι μας, το ταγκό θέλει δύο» σημείωσε.

Μιλώντας για θέματα της πανδημίας και της οικονομίας, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι μετά το Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς. Εκτίμησε, ότι η κοινωνία έχει πιεστεί αρκετά και η ψυχολογία της «είναι τελείως σπασμένη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τα υπαίθρια πάρτι, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα πίσω από τις πλατείες που συγκεντρώνουν νέους.

Exit mobile version