Αποκλειστικό! Σκάνδαλο στην ΕΑΒ. Προσλαμβάνουν απόστρατους με υψηλές αποδοχές. Σε ιδιωτική εταιρεία η συντήρηση αεροσκαφών C-130.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση «αγκαλιάζει» τα δικά της παιδιά και χαρίζει κρατικό χρήμα σε ιδιωτική εταιρεία!

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση απαξιώνει ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες εργαζόμενους των 800 ευρώ . Το μεγάλο ανεκτέλεστο έργο πάνω από 2,5 δις, της συντήρησης αεροσκαφών C-130 δίνετε σε ιδιωτική εταιρεία προσλαμβάνοντας απόστρατους της πολεμικής αεροπορίας και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές πολλαπλάσιες (και πιθανόν χωρίς περικοπή σύνταξης) του υπάρχοντος έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο και κατ’ ουσίαν θα επιτελέσει το συγκεκριμένο παραγωγικό έργο της παραγωγικής διαδικασίας της συντήρηση αεροσκαφών C-130.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.Ε.Α.Β) είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τον Σεπτέμβριο του 2020, με δελτίο τύπου που ανάρτησαν, το οποίο αναφέρει τα εξής: ,

«Παρακολουθώντας προσεκτικά οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, και του υπουργού οικονομικών από τα έδρανα της βουλής για της επίσημες θέσεις ως προς την στήριξη και ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας και συγκεκριμένα της ΕΑΒ διαπιστώνουμε τα εξής.

Η σημερινή κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει διαχρονικά τα τελευταία χρόνια ,οι υπουργοί οικονομικών, αλλά και ο σημερινός υπουργός οικονομικών είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Αμυντική Βιομηχανία και η ΕΑΒ, εντάσσοντας το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους στον φορέα γενικής κυβέρνησης και στο ενιαίο μισθολόγιο. Πράγμα ανεπίτρεπτο για την φύση και το έργο του εργοστασίου, γυρνώντας τους εργαζόμενους σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αναδιάρθρωση της ΕΑΒ αόριστα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό .

Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε επιγραμματικά κάποια από τα μέτρα που επέβαλε με νομοθετικές ρυθμίσεις στην ΕΑΒ, όπως την νομοθέτηση για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αγνοώντας ότι αυτό επέφερε βλαπτική μισθολογική μεταβολή σε 500 περίπου εργαζόμενους, παραβλέποντας τα διεθνή στάνταρς που διέπουν τους κινδύνους από την ενασχόληση σε βαριά βιομηχανία με αεροπορικό υλικό, μειώνοντας περαιτέρω τις οικονομικές μας απολαβές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.

Έκοψε «δημοκρατικά» το δικαίωμα της μετάταξης – κινητικότητας των εργαζομένων στην ΕΑΒ (θεωρώντας ότι είναι εξειδικευμένη αεροπορική βιομηχανία) προς άλλους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες. Ο υπουργός το προάγει ως επιτυχία την στιγμή που σε όλους τους υπόλοιπους φορείς εφαρμόζεται η κινητικότητα και οι μετατάξεις, αγνοώντας ότι αν ήταν ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ δεν θα είχαν τάσεις φυγής.

Μεγάλη επιτυχία θεωρεί ο υπουργός τον διορισμό του εσωτερικού ελεγκτή. Αλλά κύριε υπουργέ σας θυμίζουμε ότι διορίζεται διαχρονικά διά νόμου από το 2005 και ελέγχει τις διοικήσεις που εσείς επιλέγετε. Είναι η πρώτη φορά όμως που ο εσωτερικός ελεγκτής έχει ξεπεράσει κατά πολύ την θέση ευθύνης του και τις αρμοδιότητές του με την δική σας ανοχή.

Οι προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν είναι επιτυχία κύριε υπουργέ, αγνοώντας ότι η ΕΑΒ έχει υπογεγραμμένα προγράμματα και φόρτο εργασίας με ελάχιστο χρόνο δεκαετίας, επταετίας και όχι μόνο .

Από τον διορισμό της διοίκησης σας πριν οχτώ μήνες μέχρι σήμερα αντί το εργοστάσιο να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, να υπογραφεί η ΣΣΕ δίνοντας συνέχεια στην εργασιακή ηρεμία και να ασχοληθούμε πως θα βελτιώσουμε την παραγωγή και εκτέλεση του φόρτου εργασίας, εμμένετε μόνο σε νέες μισθολογικές περικοπές.

Σήμερα εν μέσω πανδημίας και σκηνικού πολεμικής αντιπαράθεσης με τους γείτονές μας, ανακοινώθηκαν μέτρα αναδιάρθρωσης της ΕΑΒ χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό. Επί της ουσίας αυξάνεται η ανησυχία των εργαζόμενων για το μέλλον του εργοστασίου, την εξέλιξή του, την ανάπτυξή του, τον ρόλο του στην Εθνική Άμυνα και στην οικονομία της χώρας. Πολύ δε περισσότερο αν θα συνεχιστεί η απαξίωση και η υποβάθμιση για λόγους προφανείς.»

Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.Ε.Α.Β) αναρτεί δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι που έχουν εξοργίσει ξανά τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις στον μισθό τους ενώ η κυβέρνηση θα αμείψει πλουσιοπάροχα απόστρατους της πολεμικής αεροπορίας με μηνιαίες αποδοχές πολλαπλάσιες του προσωπικού της Ε.Α.Β.!

Σ. Ε. Ε. Α. Β.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ: 64 / 1985

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Τ.Κ. 320.09, e-mail:seeab@haicorp.com

ΤΗΛ.: 22620-52730 / 52731 / 52732, FAX: 22620-52731 12/05/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αρρωστημένων αποφάσεων, να προσλάβουν για παραγωγική διαδικασία, στο πρόγραμμα συντήρησης C-130 στην ΕΑΒ απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας .Όλο αυτό κάτω από την μέριμνα άγνωστης προς το παρόν σε εμάς ιδιωτικής εταιρείας και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές πολλαπλάσιες του προσωπικού της Ε.Α.Β.

Όλοι γνωρίζουμε ότι βαριά συντήρηση Αεροσκαφών γίνεται μόνο στην Ε.Α.Β. Άρα οι συγκεκριμένοι κύριοι τι έχουν να προσφέρουν στην ΕΑΒ; Πάλι ο φόρτος θα πέσει στους συναδέλφους των 800 ευρώ; Τα νοσηρά μυαλά που σκέφτηκαν να δώσουν αυτή τη λύση, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εν μία νυχτί αποφάσισαν υπέρ των δικών τους παιδιών <<ψηφοφόρων>> για την ενίσχυση του εισοδήματος τους μέσω αρπαχτής, γιατί δεν μεριμνούν για την ενίσχυση του εισοδήματος του Εαβίτη, που τόσα δεινά έχει δεχτεί τα τελευταία 10 χρόνια, με την ένταξη του στο ενιαίο μισθολόγιο;

Γιατί δεν μεριμνούν για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας, και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι οποίοι θα είναι νέοι άνθρωποι παραγωγικοί με διάθεση για δουλειά και με ταυτόχρονη έξοδο από το ενιαίο μισθολόγιο για να έχουν κίνητρο όλοι οι εργαζόμενοι. 11 χρόνια μετά καταφέραμε με μεγάλο κόπο και θυσίες να κρατήσουμε την ΕΑΒ όρθια και βουλιάξαμε τις οικογένειές μας και τα όνειρά μας, μετά την περικοπή του 60% του μισθού μας. Τώρα που έχει μεγάλο ανεκτέλεστο έργο πάνω από 2,5 δις, βρέθηκαν κάποιοι απόστρατοι να θέλουν να φάνε με χρυσά κουτάλια;

Το 98% της APELLA, ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στην ΕΑΒ, απαρτίζεται από απόστρατους της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην συναδέλφους συνταξιούχους που με τα χέρια στις τσέπες απολαμβάνουν τετραπλάσιους μισθούς έναντι των ΕΑΒιτών. Η διαφορά είναι ότι πληρώνονται από την LM. Ακόμα και στο Δ.Σ. της ΕΑΒ συμμετέχουν απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γιατί μας θυμήθηκαν τώρα;

Γιατί συζητήθηκε να φτιαχτεί ειδικό μισθολόγιο γι’ αυτούς;

Τα συμπεράσματα δικά σας. Κανένας συνταξιούχος δεν θα περάσει την πύλη της ΕΑΒ.

Όχι στους συνταξιούχους στην χώρα των ανέργων και του ΄΄Brain Drain΄΄

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ

ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗΛ. : 22620 29694 – FAX. : 22620 26428

Email: ekthivas@gmail.com ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46

ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46 Θήβα 13.5.2021

ΟΡΘΗ ΕΠΝΑΝΑΛΗΨΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΒ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας συμπαραστέκεται στις αντιδράσεις του Σωματείου των εργαζομένων στην ΕΑΒ, ενάντια στην Κυβερνητική απόφαση για την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία (συντήρηση αεροσκαφών C-130) απόστρατων της πολεμικής αεροπορίας και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές πολλαπλάσιες (και πιθανόν χωρίς περικοπή σύνταξης) του υπάρχοντος έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο και κατ’ ουσίαν θα επιτελέσει το συγκεκριμένο παραγωγικό έργο .

Μια απόφαση ,καθαρά ρουσφετολογικού χαρακτήρα, που αν υλοποιηθεί αφενός δεν πρόκειται να προσφέρει καμία ουσιαστική στήριξη στην παραγωγική διαδικασία, αφετέρου δε απαξιώνει ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες εργαζόμενους των 800 ευρώ .

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών και την διοίκηση της ΕΑΒ, εάν θέλουν να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας και να υλοποιήσουν το ανεκτέλεστο έργο των 2,5 δις, να εφαρμόσουν την Σ.Σ.Ε. και να αξιοποιήσουν το υπάρχον προσωπικό με αμοιβές αντάξιες της προσφοράς του και όχι εκείνες του ενιαίου μισθολογίου προχωρώντας παράλληλα στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων και στην κάλυψη των κενών θέσεων με νέες προσλήψεις. Το Δ.Σ

Exit mobile version