Έξι πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ κατά του νομοσχεδίου-έκτρωμα του Χατζηδάκη

Με κοινή του δήλωση κατηγορούν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βασίζεται σε προσχήματα και στο εργοδοτικό και μιντιακό κατεστημένο επιχειρώντας οπισθοδρόμηση «σε προφανή αναντιστοιχία τόσο με την ιδεολογία μιας ιστορικής παράταξης που διαχρονικά εξέφραζε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό».

Πρόκειται για τους: Χρήστο Ζώη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Νίκο Σταυρογιάννη, Σάββα Τσιτουρίδη, Ευάγγελο Αντώναρο και την Κρινιώ Κανελλοπούλου.

«Οι κυβερνητικές επιλογές πλήττουν κατ’ εξοχήν τη νέα γενιά, αφού την καταδικάζουν σ’ ένα μέλλον φθηνής και ελαστικής εργασίας και εργασιακής ανασφάλειας με βέβαια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του ρεύματος φυγής από την χώρα. Επίσης η αύξηση των υπερωριών θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μια εποχή αυξημένης ανεργίας.

Με τις κυβερνητικές επιλογές η χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και μετατρέπεται σε ζώνη αντιαναπτυξιακής και αντικοινωνικής «εργασιακής ευελιξίας» με φθηνή και ελαστική εργασία, χωρίς κανόνες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού αυτοί εκχωρούνται σε μια δήθεν «ανεξάρτητη» αρχή και χωρίς κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα», προσθέτουν για να καταλήξουν:

«Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ανάκαμψη της οικονομίας με μειώσεις μισθών και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει. Και δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας χωρίς ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης με στήριξη των εργαζομένων.»

Όλη η δήλωσή τους:

Exit mobile version