Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Όμικρον

Προσπάθειες για να αναχαιτίσουν την εξέλιξη της παραλλαγής Όμικρον κάνουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με  το πρακτορείο Bloomberg.

Στην έκτακτη σύνοδο, θα συζητηθούν και αποφασιστούν κοινοί τρόποι αντιμετώπισης της νέας μετάλλαξης ώστε να περιορισθεί η διασπορά της εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτό που έχει καταστεί σαφές είναι ότι οι κυβερνώντες πρέπει να προχωρήσουν σε πλήρη εμβολισμό του γενικού πληθυσμού έτσι ώστε να αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα του πλανήτη. Ταυτόχρονα, οι ηγέτες ζητούν από τους πολίτες να προχωρήσουν στην επόμενη δόση (τρίτη) του εμβολίου και να μην επαναπαυτούν στις προηγούμενες. Πάντως σε αυτό που φαίνεται πως συμφώνησαν εξαρχής, είναι πως πρέπει να τεθούν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τη Νότια Αφρική όπου εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον. Στον αντίποδα, η τελευταία, θεωρεί άδικη την απόφαση αυτή, καθώς η χώρα τίθεται σε απομόνωση.

Ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς είναι και η Ελλάδα η οποία επιτρέπει μόνο σε Έλληνες πολίτες να επιστρέψουν στη χώρα και αμέσως να μπουν σε καραντίνα.

Η νέα μετάλλαξη προκάλεσε θύελλα και στις αγορές, καθώς υπάρχει φόβος να κρατήσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία για άλλη μια χρονιά.

Exit mobile version