Πιερρακάκης και Τσιάρας, καθυστερούν εδώ και 18 μήνες την έκδοση της αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ψηφιακό αρχείο της ΑΔΑΕ, χωρίς το οποίο η ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να ελέγχει αποτελεσματικά την ΕΥΠ.
Τον Νοέμβριο του 2019, ένας νεαρός Έλληνας του εξωτερικού με καταξιωμένη θέση στον ιδιωτικό τομέα, δέχτηκε πρόταση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα έρευνας για την κυβερνοασφάλεια. Αρχικά από τις συνεννοήσεις ο νεαρός καταλαβαίνει ότι θα συναντήσει τον κ. Πιερρακάκη. Αντ’ αυτού, επικοινώνησε μαζί του ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος.
Συναντήθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο May Fair στο Λονδίνο. Ο Λαβράνος προέταξε την εγγύτητά του με το Μαξίμου: «Είμαι κοντά στον πρωθυπουργό, θέλουμε να κάνουμε πράγματα στην κυβερνοασφάλεια, στο machine learning, στα αμυντικά, κλπ.». Ο επιχειρηματίας του εξήγησε ότι αργότερα θα ερχόταν στο ραντεβού κι ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με τον οποίο έμεναν μαζί στο ξενοδοχείο. Πράγματι εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στη διάρκεια της κουβέντας, ο νεαρός ανέφερε ότι είχε στείλει μια πρόταση για machine learning στον ταξίαρχο Κυριαφίνη, διευθυντή Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικής Έρευνας του ΥΠΕΘΑ. Ο Λαβράνος δεν τον ήξερε. Έκανε μερικά τηλέφωνα και γύρισε στη συνάντηση με πληροφορίες για τον ταξίαρχο, που δεν του άρεσαν.
Ο Δημητριάδης του είπε: «Μα καλά, δεν τους άλλαξες όλους;».
Ο Λαβράνος απάντησε: «Του είπα του άλλου να τους αλλάξει».
Ο άλλος ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας και κουμπάρος του Γιάννη Λαβράνου, στον οποίο Δημητριάδης και Λαβράνος στη συνέχεια αναφέρθηκαν μπροστά στον συνομιλητή τους.
Η συνάντηση έληξε άδοξα.
Στις αμέσως επόμενες κρίσεις, τον Μάρτιο του 2020, ο ταξίαρχος Κυριαφίνης αποστρατεύτηκε. Στρατιωτικοί κύκλοι λένε στο Reporters United πως η αποστράτευσή του αποφασίστηκε από την πολιτική και όχι από τη στρατιωτική ηγεσία. Λαβράνος και Δημητριάδης ερωτήθηκαν από το Reporters United για το ταξίδι στο Λονδίνο. Ο Λαβράνος αρνήθηκε ότι έγινε το ταξίδι. Ο Δημητριάδης δεν απάντησε. Ο υπουργός Παναγιωτόπουλος και ο απόστρατος πλέον Κυριαφίνης δεν θέλησαν να σχολιάσουν την υπόθεση, όταν ζητήσαμε τη γνώμη τους.
Οι σχέσεις του Λαβράνου με το πολιτικό σύστημα
Τα προηγούμενα χρόνια, και μέχρι να ξεσπάσει η υπόθεση των υποκλοπών, το όνομα του Λαβράνου έχει αποκτήσει σχεδόν μυθολογικές διαστάσεις στον πολιτικο-δημοσιογραφικό χώρο – όχι τόσο για όσα γράφονταν, αλλά για όσα δεν γράφονταν: Παρά τη μακρά σχέση του με το δημόσιο (από το 2014), την προνομιακή πρόσβασή του σε υπουργούς όλων των κυβερνήσεων και κυρίως τη στενή του σχέση με τον Δημητριάδη -ή εξαιτίας αυτής- ο κ. Λαβράνος παραμένει στο παρασκήνιο μέχρι το δεύτερο μισό του 2022. Υπουργοί όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης όχι μόνο δεν κρύβουν τη σχέση αυτή, αλλά τη διαφημίζουν στον χώρο της ΝΔ ως εχέγγυο αποδοχής από το Μαξίμου.
Η έρευνα του Reporters United και της ΕφΣυν:
- Αποτυπώνει τα όσα μας είπε ο κ. Λαβράνος στη συνάντησή μας μαζί του, καθώς μιλάει για πρώτη φορά δημόσια.
- Ανατέμνει τις σχέσεις του με τον πολιτικό κόσμο – με τους Κικίλια, Τόσκα, Δημητριάδη, Πιερρακάκη, Παναγιωτόπουλο, στο βαθμό που αυτές αφορούν δημόσιες υποθέσεις.
- Αποκαλύπτει προβληματικές πτυχές της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, πιθανώς επειδή από ένα χρονικό σημείο και πέρα δεν θέλει να δημοσιοποιεί τις κινήσεις του:
- Σε εταιρεία συμφερόντων του (ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ) ο Λαβράνος αντικαθίσταται στο ΔΣ από δύο νέα πρόσωπα ιταλικής υπηκοότητας τα οποία -σύμφωνα με πηγές στην ιταλική αστυνομία- έχουν κατασκευασμένα ή πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους των οποίων ακόμα και η ύπαρξη αμφισβητείται.
- Η μετοχική ή διοικητική σύνθεση των εταιρειών του συχνά αναθεωρείται και διορθώνεται εκ των υστέρων με εγγραφές στο ΓΕΜΗ που έρχονται πολλά χρόνια μετά τις συμβολαιογραφικές πράξεις – πρακτική εξαιρετικά ανορθόδοξη.
- Τέλος, στη διάθεσή μας περιήλθε πλαστή ταυτότητα με ιταλικό όνομα και με αριθμό που έχει κλαπεί. Στη θέση της φωτογραφίας εικονίζεται ο Γιάννης Λαβράνος.
Πώς είναι δυνατόν το κράτος και τρεις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ) να υπογράφουν διαδοχικές συμβάσεις -ακόμα και απόρρητες- για την εθνική ασφάλεια, με μια εταιρεία (Krikel) της οποίας αγνοούν (ή παριστάνουν πως αγνοούν) τον ιδιοκτήτη;
Ο Λαβράνος μιλάει
Για πρώτη φορά ο Γιάννης Λαβράνος, ο οποίος μαζί με τον Φέλιξ Μπίτζιο, μέτοχο της Intellexa, βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών, μιλάει δημόσια. Είναι ασαφές τι τον οδήγησε στην απόφαση αυτή. Κύκλοι του δήλωσαν στο Reporters United και την ΕφΣυν πως ως τώρα απέφυγε κάθε δημόσια τοποθέτηση επειδή αυτό του ζητήθηκε από το Μαξίμου.
Η συνάντησή μας έγινε στο γραφείο του δικηγόρου του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου. Μετά από άκαρπες προσπάθειες μηνών, αυτό έγινε εφικτό μόνον αφού την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου του στείλαμε ερωτήσεις για τη σχέση του με τις υποκλοπές και τις πλαστές ταυτότητες.
Τον ρωτάμε για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. Λέει πως έχουν συναντηθεί «μόνο μία φορά», πριν από χρόνια, λίγο αφότου εκείνος είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. Η συνάντηση έγινε με μεσολάβηση Δημητριάδη. (Πάντως ο κ. Λαβράνος δεν παρείχε κάποια απόδειξη για τη συνάντηση αυτή. Ο πρωθυπουργός δεν μας απάντησε αν γνωρίζει τον επιχειρηματία.)
Το μήνυμα του Λαβράνου είναι διπλό: Πρώτον, επιμένει ότι δεν έχει σχέση με το Predator και τις υποκλοπές. Δεύτερον, επιμένει -αν και όχι με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο όπως παλιότερα- ότι δεν έχει «μετοχική» σχέση με την εταιρεία Krikel που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
Επιχειρηματίας χωρίς επιχείρηση
Η στάση αυτή αποτελεί σημαντική υποχώρηση σε σχέση με ό,τι υποστήριζε η πλευρά Λαβράνου και Krikel ως τώρα. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Σταμάτης Τρίμπαλης είχε δηλώσει στην Εξεταστική ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον Λαβράνο, κάτι που επανέλαβε και ο Λαβράνος στη συνάντησή μας. Ο τελευταίος όμως παραδέχεται πλέον ότι συνεργάζεται με την Krikel και έχει συμφέρον η εταιρεία «να πηγαίνει καλά», καθώς η δική του δραστηριότητα αφορά το «system integration», δηλαδή την ενοποίηση συστημάτων που εμπορεύεται ή εκπροσωπεί η Krikel.
Ερωτώμενος για τα μέιλ που δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα tvxs, από τα οποία προκύπτει άμεση σχέση του και με τον Μπίτζιο και με την Krikel, απάντησε πως πρόκειται για μέιλ που δεν του παραδόθηκαν ποτέ.
Ο κ. Λαβράνος λέει ότι δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 2012 και ότι ζει και επιχειρεί από το Λονδίνο. Όμως, αρνήθηκε να μας υποδείξει έστω μία εταιρεία μέσω της οποίας ασκεί την επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Με την προστασία της ΕΛΑΣ
Το Reporters United επιβεβαίωσε από δύο πηγές πως του έχει παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη από την ΕΛΑΣ. (Η ίδια η υπηρεσίας φύλαξης της ΕΛΑΣ αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει.) Πώς ένας επιχειρηματίας ο οποίος, σύμφωνα με δική του δήλωση, δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα από το 2012, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται σε καμία εταιρεία, ελληνική ή ξένη, ο οποίος σύμφωνα με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης στους οποίους απευθύναμε ερωτήματα δεν έχει καμία σχέση με το κράτος ή την κυβέρνηση, διαθέτει φύλαξη από το κράτος;
Οι δύο κουμπάροι στο Island
Ας γυρίσουμε στους πολιτικούς.
Η σχέση Δημητριάδη – Λαβράνου σφραγίζεται με μια κουμπαριά. Στις 28 Μαΐου 2022, ο Δημητριάδης βαφτίζει το δεύτερο παιδί του Λαβράνου στο Island Club στη Βάρκιζα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών. Το περιστατικό όμως του Λονδίνου (ένα κοινό επαγγελματικό ταξίδι του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία κατά το οποίο ο επιχειρηματίας δρα σαν εντεταλμένος του Μαξίμου) δείχνει την παθογένεια της σχέσης.
H σύγκρουση συμφέροντος είναι προφανής: Ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ είναι κουμπάρος ενός επιχειρηματία που συνδέεται με προμηθεύτρια του δημοσίου (Krikel), συνδεόμενη ποικιλοτρόπως με την ΕΥΠ.
Δημητριάδης – Πιερρακάκης – Λαβράνος: Η νέα πλευρά ενός παλιού τριγώνου
Οι δύο πλευρές του τριγώνου ήταν γνωστές – η τρίτη, για πρώτη φορά αποκαλύπτεται.
Εκτός από τον κ. Λαβράνο, ο κ. Δημητριάδης είναι κουμπάρος και του κ. Πιερρακάκη, αφού ο ανιψιός του πρωθυπουργού έχει βαφτίσει παιδί του κ. Πιερρακάκη – και είναι πολλά τα δημοσιεύματα που διαφημίζουν ως πολιτική τη σχέση αυτή.
Ο κ. Πιερρακάκης έχει ταυτόχρονα στενή σχέση και με τον κ. Λαβράνο. Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, είναι από τους ελάχιστους υπουργούς που εξακολούθησε να συνομιλεί με τον κ. Λαβράνο και μετά τα γεγονότα του Αυγούστου 2022 και την παραίτηση Δημητριάδη.
To Reporters United γνωρίζει για τουλάχιστον μία επίσκεψη του Κυριάκου Πιερρακάκη στο γραφείο του Γιάννη Λαβράνου στην οδό Σικελιανού στο Νέο Ψυχικό, ενόσω ο πρώτος ήταν υπουργός.
Ο κ. Πιερρακάκης δεν διέψευσε την επίσκεψη. Το ερώτημα είναι πώς γίνεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης να επισκέπτεται μυστικά επιχειρηματίες στο δικό τους γραφείο, αντί τουλάχιστον να τους δέχεται στο υπουργείο.
Ο Γιάννης Λαβράνος λέει πως έχει δει μόνο μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να μας απαντήσει για το πόσο καλά ξέρει τον επιχειρηματία.
Ο κ. Πιερρακάκης αρνήθηκε να απαντήσει και για τη σχέση του με τον κ. Λαβράνο. Σημείωσε μόνο «ότι κανένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αναφέρονται στις ερωτήσεις σας και αποτελούν αντικείμενο της δημοσιογραφικής σας έρευνας, δεν έχει την οποιαδήποτε -άμεσα ή έμμεσα- σχέση με την πολιτική, τις διαγωνιστικές διαδικασίες και γενικά το υλοποιούμενο έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων του».
Υπάρχουν δύο ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και εφάπτονται με την υπόθεση των υποκλοπών, στα οποία θα αναφερθούμε με ρεπορτάζ το επόμενο διάστημα.
- Το πρώτο είναι το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ). Ιδρύθηκε, σύμφωνα με αποκάλυψη της ΕφΣυν, ως παρα-ΕΥΠ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2020. Έργο του ΚΕΤΥΑΚ ύψους 40 εκατομμυρίων, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το 2021, στον πυλώνα που υπόκειται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αναθέτουσα αρχή την ΕΥΠ. Υπάλληλοι της Krikel έχουν παραδεχτεί ότι παρέχουν υπηρεσίες «αμισθί» στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή.
- Το δεύτερο αφορά το ψηφιακό αρχείο της ΑΔΑΕ. Παρά την ψήφιση νόμου τον Μάρτιο του 2021, ο κ. Πιερρακάκης, καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, καθυστερούν εδώ και 18 μήνες την έκδοση της αναγκαίας ΚΥΑ. Χωρίς αυτήν, η ανεξάρτητη Αρχή είναι ουσιαστικά τυφλή, καθώς δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά το αν έχει γίνει μια επισύνδεση ή όχι.
Πρώτα Κικίλιας, μετά Τόσκας
Αλλά η ιστορία του Λαβράνου ξεκινάει αρκετά χρόνια πιο πίσω. Τον Δεκέμβριο του 2014 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας θα αποδεχτεί τη «δωρεά» για το σύστημα επικοινωνιών Tetra από τη Lamas Pinto, εταιρεία-φάντασμα, όπως την είχε χαρακτηρίσει ακόμα κι ο συμπολιτευόμενος τύπος. Είναι αξιοσημείωτο ότι η αποδοχή της δωρεάς, με συμμετοχή της ΙΟΝΙΚΗΣ του Λαβράνου, έγινε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Πηγές με καλή γνώση του θέματος εκτίμησαν ότι αυτό έγινε για να δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση.
Με τον κ. Λαβράνο και την Krikel συνδέεται κι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας. Έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Reporters United δείχνει πως κατόπιν εντολής τού τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και της Krikel. Τελικά, η σύμβαση οριστικοποιείται το 2018. Ο κ. Τόσκας υποστηρίζει ότι επαναδιαπραγματεύθηκε προς όφελος του Δημοσίου τη σύμβαση που του άφησε ο Κικίλιας.
Το Reporters United διαπίστωσε πως ο γιος του κ. Τόσκα εργάστηκε στην εταιρεία Krikel από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021. Ο κ. Τόσκας επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Η ιστορία μιας φωτογραφίας
Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το 2017 και τη βάφτιση του πρώτου παιδιού του κ. Λαβράνου στο Island Club της Βάρκιζας. Εικονίζονται παρόντες οι κ. κ. Θάνος Πλεύρης (υπουργός Υγείας), Κωνσταντίνος Τσουβάλας (πρώην γενικός γραμματέας ΠΡΟΠΟ), Νίκος Παναγιωτόπουλος (υπουργός Άμυνας). Η σύζυγος του τελευταίου είναι η νονά.
Ο δεύτερος νονός έχει επίσης σημασία: Είναι ο Γιώργος Μπιθαράς, εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της εταιρείας B&F. Πρόκειται για τον επιχειρηματία στον οποίο, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα των Reporters United και ΕφΣυν, ο Γρηγόρης Δημητριάδης πούλησε την εταιρεία φωτοβολταϊκών, την οποία είχε αγοράσει ενόσω ήταν γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.
Κλεμμένες ταυτότητες
Με αφετηρία στοιχεία από αδημοσίευτη έρευνα του Θανάση Κουκάκη, ερευνήσαμε την αξιοπιστία προσώπων στο ΔΣ της εταιρείας ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ, συμφερόντων Λαβράνου.
Κλεμμένες ταυτότητα 1 & 2: Η περίπτωση των «Antonio Sassi» και «Giorgio Antoneli»
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, το ΔΣ της ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ αλλάζει. Στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Γιάννη Λαβράνου τοποθετείται ο Ιταλός επιχειρηματίας Αντόνιο Σάσι (Antonio Sassi). Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Ιταλό επιχειρηματία: Όσο και να τον ψάχνουμε, δεν τον βρίσκουμε!
Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα, η ταυτότητα αυτή του κ. Sassi είχε κλαπεί χρόνια πριν (στις 12 Μαρτίου 2012) στην περιοχή της Πομπηίας, στη Νότια Ιταλία. Με άλλα λόγια, το πρόσωπο που εμφανίζεται στο ΔΣ της εταιρείας είτε είναι κατασκευασμένο είτε χρησιμοποιεί κλεμμένη ταυτότητα.
Παρότι επιχειρηματίας, δεν εμφανίζεται σε καμία ιταλική επιχειρηματική βάση δεδομένων. Στη συνάντησή μας με τον κ. Λαβράνο, εκείνος μας είπε πως γνώρισε ο ίδιος τον κ. Σάσι. Αλλά δεν μπορούσε να μας δώσει κανένα στοιχείο της ύπαρξής του. Στη γραπτή του απάντηση για την υπόθεση, ανέφερε: «Από εσάς πληροφορούμαι για την πλαστότητα της ταυτότητας του Antonio Sassi».
Ανάλογο πρόβλημα έχει και το άλλο μέλος του ΔΣ της ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ, ο Τζιόρτζιο Αντονέλι. Η ταυτότητά του, σύμφωνα με ιταλικές αστυνομικές πηγές, είναι επίσης κλεμμένη.
«Κάποιος έχει βάλει μια υπογραφή η οποία δεν είναι καν η δική μου»
Δοκιμάσαμε έναν άλλο τρόπο για να μάθουμε περισσότερα για την ύπαρξη του κ. Σάσι. Επικοινωνήσαμε με τη λογίστρια που συνυπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ με τον κ. Σάσι, αλλά και της ΙΟΝΙΚΗΣ με τον κ. Λαβράνο. Δήλωσε απόλυτη άγνοια. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει ούτε τον Σάσι ούτε τον Λαβράνο ούτε τις εταιρείες. Όταν της θέσαμε υπόψη τις οικονομικές καταστάσεις που φέρουν την υπογραφή της, δήλωσε κατηγορηματικά: «Κάποιος έχει βάλει μια υπογραφή η οποία δεν είναι καν η δική μου. Επίσης, το ύφος γραφής του προσαρτήματος δεν ήταν στο ύφος που γράφαμε εμείς τότε».
Αν η λογίστρια λέει αλήθεια, τότε κάποιος χρησιμοποίησε το όνομά της χωρίς να το ξέρει η ίδια.
Κλεμμένη ταυτότητα #3: Η περίπτωση του «Gianni Berti»
Στην πορεία αυτής της έρευνας, περιήλθε σε γνώση μας ένα αντίγραφο δελτίου ταυτότητας στο οποίο φαίνεται να εικονίζεται ο κ. Λαβράνος. Το όνομα όμως που φέρει η ταυτότητα δεν είναι Ιωάννης Λαβράνος αλλά «Gianni Berti». Το πρόβλημα με τον αριθμό ταυτότητας του κ. Μπέρτι είναι ότι κι αυτός παραπέμπει σε δελτίο ταυτότητας το οποίο, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, εκλάπη το 2012 στη Νάπολη.
Θέσαμε την ταυτότητα του «Gianni Berti» υπόψη ιταλικών πηγών:
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι πρόκειται για κακής ποιότητας πλαστογραφία.
Απευθυνθήκαμε στον ίδιο τον κ. Λαβράνο για το θέμα – τον ρωτήσαμε αν είναι δική του η φωτογραφία και εάν έχει οποιαδήποτε σχέση με την ταυτότητα. Μας είπε: «Σχετικά με την πλαστή Ιταλική ταυτότητα που μου επισυνάψατε στην από 4/11/2022 αλληλογραφία σας και που φέρει ενσωματωμένη φωτογραφία την φωτογραφία του δικού μου προσώπου και που από εσάς έμαθα την ύπαρξη της για πρώτη φορά, σας ενημερώνω ότι ήδη την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστων δραστών στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (δια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας)».
Η (μη) απάντηση Δημητριάδη – Η σιωπή της Krikel
Κατά την έρευνα θέσαμε ερωτήματα και στον κ. Δημητριάδη. Μας απάντησε το εξής: «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ενώ υπήρξα καλόπιστος και απάντησα στα προηγούμενα ερωτήματά σας σε σχετική αλληλογραφία που ανταλλάξαμε το καλοκαίρι του 2022, εσείς μέσω των δημοσιευμάτων σας προσβάλατε την προσωπικότητά μου και προς τούτο έχω ήδη καταθέσει την από 04/08/2022 αγωγή μου. Πρόδηλο είναι ότι δεν πρόκειται πλέον να σας αντιμετωπίσω ως καλόπιστο συνομιλητή και να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημά σας».
Θέσαμε ερωτήματα και στην εταιρεία Krikel. Μας ζήτησε παραπάνω χρόνο για να απαντήσει μέσω του εκπροσώπου της Σταμάτη Τρίμπαλη. Όμως η εταιρεία δεν απάντησε ποτέ.
Πηγή: reportersunited.gr